Duminică, 28 aprilie 2024 - 1:18:42
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Târgşorul Vechi: Biserica se implică în campania electorală a candidatului PNL


8 februarie 2016

Start furat în campania electorală de la Târgşorul Vechi. Deşi alegerile au loc în luna iunie, iar campania electorală va începe în luna mai, candidatul PNL pentru postul de primar al comunei Targşorul Vechi, actualul edil în funcţie Nicolae Drăgan, apelează deja la ajutorul divin pentru a se asigura că va câştiga un nou mandat în fruntea localităţii.

Primul episod, ca să îi spunem aşa, s-a petrecut duminică, după slujbă, la biserica din satul Stănceşti. La finalul slujbei, preotul Barbu Marius a împărţit enoriaşilor formulare pentru semnături specificând că sunt pentru modificarea Constituţiei, şi anume a articolului în care se vorbeşte despre familie. Până aici nimic anormal, ştiut fiind faptul că Patriarhia a demarat o campanie de strângere de semnături.

Interesant este că preotul le-a spus enoriaşilor că listele vor merge la Primărie pentru a fi "verificate de dl primar". "Este cel mai vrednic primar pe care l-a avut comuna şi trebuie să îl ajutăm în continuare că şi dânsul a ajutat biserica", a mai spus preotul de la Stănceşti.

Nu înţelegem de ce listele trebuie verificate de către Primărie, mai ales că sunt completate cu toate datele de identificare ale fiecărui cetăţean. Mai mult, astfel de episoade s-au petrecut la toate bisericile din comuna Târgşorul Vechi. Considerăm că lăcaşurile de cult au o altă destinaţie şi nu trebuie folosite ca arme politice. Lupta politică se duce pe alt teren şi nu credem că trebuie implicaţi, preoţii în astfel de jocuri.

Solicităm pe această cale un punct de vedere al Protoeriei Ploieşti pentru că, din câte cunoaşte, preoţilor le este interzis să facă politică.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro