Vineri, 19 aprilie 2024 - 9:30:29
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Staţiunea Olimp, neîngrijită şi pustie în prag de vară


13 mai 2014

Deşi luna iunie bate la uşă, iar programul „Litoralul pentru toţi” a fost lansat deja de o săptămână, unele dintre staţiunile de la mare sunt încă pustii şi neîngrijite, nepregătite pentru a primi turişti. În această categorie a fost inclusă de publicaţia constănţeană cugetliber.ro staţiunea Olimp.

„În Olimp, o staţiune exclusivistă, în trecut, trotuarele au rămas aceleaşi de pe vremea lui Ceauşescu, copacii şi spaţiile verzi au devenit adevărate păduri virgine, în care mişună şerpii, iar străzile nu au mai fost asfaltate de ani de zile. Autorităţile locale par să fi uitat că dincolo de Neptun mai au în îngrijire o staţiune, care se cheamă Olimp”, scriu jurnaliştii constănţeni. Potrivit publicaţiei online, singurele investiţii recente din staţiune au fost realizate de agenţii economici.

Mai mult, autorităţile locale nu s-au mobilizat în vederea pregătirii pentru sezonul estival. În afara spaţiilor verzi neîngrijite, staţiunea Olimp se confruntă şi cu problema maidanezilor, care se plimbă în voie şi în număr mare pe străzi. Faleza staţiunii nu mai este vizibilă din stradă, din cauza copacilor care au crescut sălbatic, iar drumul către faleză este plin de „capcane”. „Treptele scărilor sunt ascunse în buruieni, iar dalele au luat-o la vale, lăsând adevărate cratere în drumul turiştilor. Este aceeaşi faleză de acum 25 de ani, acelaşi beton ceauşist, gri-verde, pe alocuri, crăpat şi spălat de mii de ploi şi de vântul sărat”, notează jurnaliştii locali.

Agenţii economici din staţiune dau vina pe neimplicarea autorităţilor şi spun că nu pot face totul singuri. „Primăria Mangalia vrea să facem numai noi, dar de aspectul staţiunii trebuie să se preocupe şi ea. Să investească în infrastructură, să reabiliteze falezele vechi de zeci de ani, să paveze trotuarele distruse şi câte şi mai câte sunt de făcut”, precizează patronul unei terase din Olimp.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro