Joi, 28 martie 2024 - 11:34:36
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Primul oraş din România în care nu se va mai fura mireasa


28 februarie 2013

Tradiţionalul "furat al miresei" de la nunţi este sancţionat cu amenzi la Vaslui de către autorităţile locale "dacă este deranjată liniştea locuitorilor municipiului", se arată în noul Regulament de organizare al restaurantelor, aprobat de Consiliul Local.

Municipiul Vaslui se va transforma într-o adevărată oază de linişte, potrivit noului Regulament de organizare şi funcţionare al unităţilor de alimentaţie publică, în condiţiile în care, cu totul excepţional, niciun restaurant sau terasă nu va mai putea funcţiona după ora 23.00.

Singurele care pot avea un program prelungit sunt discotecile şi cluburile, care pot să-şi desfăşoare activitatea până la ora 3.00, dar cu obligaţia de a asigura ordinea în spaţiile proprii şi în cele învecinate pe o rază de 50 de metri de la uşa de acces.

De asemenea, sunt exceptate de la regulă şi restaurantele care organizează nunţi, care pot avea program până la ora 6.00, doar în zilele de sâmbătă şi duminică, şi "cu respectarea ordinii şi liniştii publice".

Nici jocurile de artificii nu au fost lăsate la voia întâmplării de autorităţile vasluiene. Acestea se pot desfăşura doar până la ora 24, contracost şi cu acordul primăriei, pompierilor şi poliţiei.

Nu în cele din urmă, prin noul regulament aprobat de Consiliul Local, proprietarii de spaţii comerciale sau cu profil de alimentaţie publică au obligaţia montării de firme luminoase sau luminate, cu respectarea normelor de urbanism.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro