Marţi, 19 martie 2024 - 12:07:21
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Victorie de palmares pentru Petrolul


30 august 2013

"Lupii galbeni" şi-au încheiat aventura europeană printr-o victorie frumoasă pe placul celor 13 000 de ploieşteni care au crezut într-o minune.

Petrolul a început meciul cu mult tupeu, cu multă determinare şi cu agresivitate. În minutul 14, Hamza cade în careu dar arbitru grec lasă jocul  să continue,spre disperarea suporterilor. Singura ocazie din prima repriză  a oaspeţilor a venit în minutul 20, atunci când  Donnelly  a şutat  pe lângă poartă.

În minutul 44, Hamza a şutat din marginea careului mic, dar mingea a fost respinsă de pe linia porţii de către  Britton. După  pauză, Contra  a forţat ofensivă şi i-a trimis pe teren pe Camara şi Teixeria.

Pe contraatac, în minutul 53 Donnelly centrează în careu, Geraldo a fost la un pas de autogol, după ce fundaşul "găzarilor" a deviat mingea în bară. În minutul 64, tot galezii au avut ocazia de a deschide scorul, dar Bornescu a intervenit miraculos, la un lob a lui Hernandez . În minutul 73, PRISO a  adus speranţe în tribune ,înscriindpeste Tremmel .

1-0 pentru Petrolul şi se contura o victorie de moral .

Dar...în minutul 74,  Lamah a restabilit  egalitatea, după ce a reluat în poarta , din şase metri. După golul primit , petroliştii au ieşit la atac, căutând o victorie de moral...

În minutul 83 , Hamza a înscris cu capul după o centrare perfectă a lui Guilherme.

Petrolul-Swansea City 2-1

Până la final, Hamza (minutul 88), respectiv  Hoban ( minutul 90+2 şi 90+3) au avut ocazia să înscrie pentru 3-1. Deşi , nu s-a calificat Petrolul  a reuşit,  după aproape 47 de ani, să mai bată o echipă britanică pe „Ilie Oană”.

Şase meciuri, patru victorii, un egal şi o singură înfrângere. Acesta este rezultatul  campaniei în care "lupii" au eliminat Vitesse Arnhem (locul 4 sezonul trecut în Olanda)  şi au predat o lecţie de fotbal câştigătoarei Cupei Angliei-Swansea.

Petrolul - Swansea 2-1

Au marcat: Priso 73, Hamza 84 / Lamah 74

Petrolul:

Bornescu - Alcenat, Geraldo, Hoban, Guilherme - Mustivar (Romario 65), De Lucas (Teixeira 46) - Priso, Hamza, Boudjemaa - Dore (Cămara 46). Antrenor: Cosmin Contra

Swansea:

Tremmel - Rangel, Chico, Amat, Davies - Pablo Hernandez (Lamah 67), Britton, De Guzman (Ki Sung-Yong 60), Pozuelo - Michu (Canas 77), Donnelly. Antrenor: Michael Laudrup.

Cartonase galbene: Mustivar / De Guzman,Amat,Tremmel,Britton (2) ,Pozuelo,Chico

Cartonaş roşu: Britton

Spectatori: 13 000 ( sold out )

 

Declaraţii după meci:

"Nu sunt prea încântat de rezultat, deşi ştiam că vom merge mai departe. A fost un meci care ne-a provocat, am intuit că Petrolul va pune presiune pe noi, şi am avut dreptate, am avut un meci dificil. Petrolul ne-a pus probleme, mai ales în partea secundă. A fost bine că am reacţionat rapid după deschiderea scorului. Am avut câteva oportunităţi, dar în ultimele 20 de minute am suferit, asta şi pe fondul cartonaşului roşu. În această perioadă şi cu ajutorul presiunii publicului Petrolul a marcat golul victoriei.

Nu am văzut faza cartonaşului roşu, noi, iniţial, am crezut că cel sancţionat va fi Chico. Nu sunt mulţumit pentru jocul nostru din această seară, dar cred că este fantastic că vom juca în grupele Ligii Europa", a declarat Michael  Laudrup.

"Eu am crezut în miracol. Jucătorii noştri trebuie felicitaţi, sunt mulţumit că au înţeles mesajul meu de joia trecută. Ne-am asumat multe riscuri, iar în prima repriză ne-a lipsit luciditatea. A fost şi un moment cheie la ocazia lui Hamza din minutul 43. Cred că dacă marcam intrăm cu alt moral la pauză. Păcat că echipa n-a avut aceeaşi atitudine şi în jocul tur.

Nu cred că jocul era altfel cu Gicu Grozav în teren. Nimeni nu e de neînlocuit, iar cel care a jucat azi pe postul său a făcut-o bine. Îi urez baftă şi acest transfer să fie doar o staţie în drumul spre o mare echipă. Acum, ne vom concentra pentru meciurile din campionat şi Cupă. Avem a 31-a şansă de a intra în grupe, dar nu cred că vom fi aşa norocoşi. Am vorbit cu Laudrup, cred că era supărat pentru că echipa lui a fost dominată din toate punctele de vedere, dar, în acelaşi timp, cred că este şi fericit pentru calificare. Cu Marius Niculae am avut o discuţie. Dacă până vineri nu se concretizează nici una dintre ofertele pe care le are din străinătate, vom relua discuţiile", a spus Cosmin Contra.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro