Vineri, 29 martie 2024 - 2:27:29
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ploieşti, centru al gimnasticii ritmice româneşti


15 noiembrie 2013

Omul sfinţeşte locul, spune un vechi proverb. În cazul nostru, Omul despre care scriem este, de fapt, o distinsă profesoară de sport : Liliana Băescu. Ploieştenii care ştiu ce a făcut Liliana pentru gimnastica ritmică din oraş nu sunt mulţi, menţionează jurnalulph.ro. Nici nu ar putea fi, pentru simplul fapt că sportul acesta este trimis în colţul întunecat al promovării în presă.

Prof. Liliana Băescu este o ploieşteanca ambiţioasă şi capabilă, care a pus bazele gimnastici ritmice la CSM Ploieşti. S-a luptat pentru secţia aceasta cum ar trebui să lupte şi alţii pentru secţiile lor. A deranjat, a pistonat, a muncit pe brânci şi a reuşit. Secţia pe care o conduce a reuşit, în doar cinci ani de la înfiinţare, să aducă titlul naţional la Ploieşti, să aibă două sportive convocate la lotul naţional de junioare, să organizeze competiţii de anvergură, să fie premiată cu diploma de excelenţă de către federaţia de specialite. Câţi obţin toate aceste lucruri într-o perioadă atât de scurtă?

A strâns din dinţi când unii părinţi ai sportivelor de la alte secţii i-au scos CD-ul din priză, pe motiv că este gălăgie în sală, a strîns din dinţi când micuţelor gimnaste le-au fost furate obiectele de concurs, a strâns din dinţi când a constatat că nu-i ajung banii pentru a plăti biletele de tren pentru Arad, acolo unde au avut loc Campionatele Naţionale. A trecut peste toate. Pe nervii ei, acumulând tensiune. Dezamorsată doar de fotografia de mai sus, descrisă simplu chiar de Liliana: “Cea mai plină de bucurie fotografie pe care am făcut-o până acum!” În foto, de la stânga la dreapta : Cristina Cesima, Ana Toma, Nicoleta Nico, Livia Harcan, Iuliiaa Irr, Delia Gheorghe, alături de prof. Simona Puiu şi Liliana Băescu.

Performanţele micuţelor gimnaste de la CSM Ploieşti sunt indiscutabile. Sau ar trebui să fie, în special pentru aceia pe care îi reprezintă. În afară de mulţumiri şi felicitări aruncate, aşa, într-o doară, nu ştiu ca Liliana Băescu şi micuţele de la secţia de ritmică să fi primit altceva din partea ploieştenilor. Şi ar fi meritat. Măcar atenţie !  Care nici nu costă prea mult…

După rezultatele remarcabile obţinute la sfârşitul săptămânii trecute, în Cupa României şi Cupa Tinere Speranţe, competiţii desfăşurate la Bucureşti, ”gâzele” de la CSM vor participa, la mijlocul lunii decembrie, la un prestigios concurs internaţional,  găzduit de oraşul Varna-Bulgaria.

 

Sursa: www.jurnalulph.ro


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro