Marţi, 19 martie 2024 - 9:51:53
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


DNA face percheziţii la CJ Brăila şi la locuinţa liderului PSD


7 august 2014

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) efectuează joi dimineaţă percheziţii la sediul Consiliului Judeţean Brăila şi la locuinţa şefului instituţiei, Gheorghe Bunea Stancu

Percheziţiile sunt făcute pentru a verifica încheierea, derularea, executarea şi finalizarea unor proceduri de achiziţie publică derulate în perioada 2009-2010. Gheorghe Bunea Stancu, preşedintele CJ Brăila şi al PSD Brăila, este suspectat că ar fi primit bani pentru a acorda contractele respective unor anumite firme.

"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Galaţi efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea, în perioada 2009-2010, a unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, de către funcţionari publici, cu funcţii de conducere în plan local. În cursul zilei de 07 august 2014, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate un număr de 4 percheziţii domiciliare în locaţii situate în municipiul Brăila, din care una este sediul unei instituţii publice. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii, precum şi al Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei", se arată într-un comunicat al DNA.

Surse judiciare citate de Agerpres susţin că Bunea Stancu este suspectat de abuz în serviciu după ce a acordat preferenţial şi prin încălcarea atribuţiilor de serviciu mai multe contracte către anumite firme şi că prejudiciul s-ar ridica la aproximativ 3 milioane de lei, ca urmare a încheierii a cinci contracte de către preşedintele CJ Brăila şi funcţionarii din subordine care au făcut parte din comisia de evaluare a ofertelor înscrise în procedurile respective şi cei care au semnat contractele.

În această cauză, procurorii DNA efectuează joi percheziţii la sediul Consiliului Judeţean Brăila şi la locuinţa şefului instituţiei, Bunea Stancu.

Gheorghe Bunea Stancu nu este la primele probleme cu legea. El a fost trimis în judecată în 2012 de DNA, alături de Ioan Niculae, Viorel Bărac şi Gheorghe Teodorescu, sub acuzaţia de finanţare a partidelor politice. Ei au fost achitaţi în noiembrie 2013 de Judecătoria Sectorului 1, dar decizia nu este definitivă.

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro