Marţi, 23 aprilie 2024 - 2:39:04
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Şofer român reţinut în Grecia, după ce a provocat un accident soldat cu patru morţi.


5 octombrie 2014

Patru persoane au fost ucise şi cel puţin 20 rănite, duminică dimineaţă, în Grecia, într-un accident provocat de un şofer de tir român care a fost reţinut de poliţie, relatează Kathimerini în ediţia electronică.  Un autocamion condus de un român a lovit mai multe autoturisme pe o autostradă în apropiere de Salonic, iar 4 persoane din autoturismele lovite au decedat, 4 sunt rănite grav şi 20 sunt rănite uşor, informează MAE, precizând că "nu rezultă, încă" decesul sau rănirea vreunui român.

"Consulatul General al României la Salonic s-a sesizat cu privire la producerea unui accident rutier în apropierea oraşului Salonic, pe autostrada ce face legătura între oraşele Salonic şi Veria, cu o posibilă implicare a unui autocamion înmatriculat în România", precizează MAE cu privire la accidentul din nordul Greciei.

Ministerul adaugă că oficiul consular a întreprins demersurile legale pe lângă autorităţile elene, în vederea obţinerii unor informaţii certe, în regim de urgenţă, cu privire la circumstanţele producerii accidentului, cât şi pentru confirmarea existenţei unui autovehicul înmatriculat în România implicat în accident

.Potrivit agenţiei de stat Athens-Macedonia News Agency, tirul, care venea dinspre oraşul Veria şi se deplasa cu viteză, a lovit aproximativ 30 de vehicule pe autostrada Egnatia, în nordul Greciei. Cel puţin unul dintre vehicule a luat foc în urma impactului, produs în jurul orei 10.30.

Şoferul tirului ar fi fugit de la locul accidentului, dar a fost ulterior arestat de poliţie, care l-a găsit ascuns pe un câmp din apropiere. Acesta a fost identificat drept un cetăţean român şi este reţinut pentru interogatoriu.

Patru persoane au murit în urma accidentului şi cel puţin 20 au fost rănite, primind îngrijiri la diferite spitale din apropiere.

Zona accidentului a fost securizată întrucât echipele de intervenţie continuau eforturile de a elibera persoanele blocate în maşini şi pentru a permite anchetatorilor să strângă dovezi privind circumstanţele producerii accidentului.

Potrivit site-ului Novinite.com, care citează postul public de radio bulgar, tirul condus de român era înmatriculat în Bulgaria şi nu a oprit la semnalele poliţiştilor, lovind maşinile staţionate într-o zonă cu restricţii de circulaţie, ca urmare a efectuării unor lucrări pe carosabil.

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro