Joi, 28 martie 2024 - 11:47:47
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Incidente armate în Ottawa, inclusiv la Parlament


23 octombrie 2014

Focuri de armă au fost trase, miercuri, în centrul oraşului Ottawa, în faţa Parlamentului şi la un memorial al eroilor, unde un militar a fost ucis, anunţă surse citate de postul CBC. Premierul Canadei, Stephen Harper, se afla în Parlament în momentul incidentului armat produs miercuri, dar a părăsit zona în siguranţă, anunţă surse citate de CBC. Potrivit FBI, membri ai grupului terorist Stat Islamic au planuri cu privire la comiterea de atacuri în Statele Unite şi Canada.

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a discutat prin telefon cu premierul Canadei, Stephen Harper, după atacurile armate comise la Ottawa, relatează AFP "Preşedintele Barack Obama a discutat cu premierul Stephen Harper", a declarat Josh Earnest, purtătorul de cuvânt al Casei Albe.

Unul dintre autorii atacurilor armate din Ottawa purta văl islamic, ceea ce sugerează că ar putea fi vorba de un complot terorist islamist, probabil al grupării Stat Islamic în Irak şi Levant, afirmă surse din cadrul poliţiei citate de presa canadiană.

Bărbatul împuşcat mortal de forţele de ordine după ce a deschis focul în sediul Parlamentului canadian purta "văl islamic", au declarat oficiali ai poliţiei canadiene.

"Un bărbat a intrat alergând în Parlament. Era urmărit de poliţişti înarmaţi şi toată lumea s-a adăpostit", a declarat Marc-André Viau, un angajat al Parlamentului. "Cel puţin 20 de focuri de armă automată au fost trase în Parlament", a spus el.

Un cameraman al Radio Canada a numărat aproximativ 50 de focuri de armă. Doi bărbaţi având arme de vânătoare sunt căutaţi, a relatat presa canadiană.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro