Joi, 28 martie 2024 - 10:08:36
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


MAE: Petrolierul bombardat în Libia, la bordul căruia este trupul unui român, a sosit în Grecia


8 ianuarie 2015

Petrolierul Araevo, la bordul căruia se află trupul neînsufleţit al unui cetăţean român ucis în largul Libiei, a sosit miercuri în portul grec Pireu, anunţă Ministerul Afacerilor Externe, în timp ce Grecia, care a pierdut un cetăţean în acelaşi atac, a declanşat o investigaţie.

"Nava-petrolier Araevo, la bordul căreia se află trupul neînsufleţit al cetăţeanului român decedat în atacul cu rachetă comis în Libia pe 4 ianuarie, a sosit miercuri în portul Pireu. Echipa consulară a Ambasadei României la Atena a urcat, de îndată, la bordul navei pentru a-l întâmpina pe tatăl defunctului. În urma demersurilor iniţiate de misiunea diplomatică română, firma de pompe funebre angajată de armatorul navei va prelua trupul neînsufleţit al cetăţeanului român decedat, în vederea transportării la Institutul de medicină legală din oraşul Pireu, după finalizarea procedurilor la bord", informează MAE într-un comunicat.

"Tatăl victimei este asistat în permanenţă de către membrii echipei consulare din cadrul misiunii diplomatice române. Se urmăreşte cu prioritate îndeplinirea cât mai rapidă a procedurilor legale privind repatrierea trupului neînsufleţit, misiunea diplomatică română solicitând sprijinul autorităţilor elene în acest sens. În prezent, procedurile legale sunt în curs, urmând ca după finalizarea acestora să se realizeze repatrierea. În acest scop, au fost organizate în avans procedurile de transport în România al trupului neînsufleţit. Se preconizează că atât repatrierea tatălui defunctului, cât şi transportul funerar în România ar putea avea loc vineri, 9 ianuarie 2015, sub rezerva încheierii tuturor formalităţilor de către autorităţile elene", precizează MAE.

În paralel, Grecia a anunţat miercuri iniţierea unei anchete preliminare privind bombardarea de către armata libiană a petrolierului aparţinând unui armator grec, un incident în urma căruia un marinar român şi unul grec au murit. Ancheta va fi coordonată de Parchetul din oraşul Pireu, unde se află sediul companiei Aegean Shipping Management S.A., care închiriase petrolierul Araevo, sub pavilion liberian.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro