Miercuri, 27 mai 2020 - 12:52:41
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Statul Islamic controlează în totalitate oraşul antic Palmira


21 mai 2015

Gruparea jihadistă Statul Islamic controlează în totalitate oraşul antic Palmira, în deşertul sirian, potrivit Observatorului sirian pentru Drepturile Omului, citat de AFP.

Potrivit Reuters, combatanţii SI controlează baza militară aeriană din oraş şi sediul serviciilor de informaţii. De la izbucnirea luptelor, miercuri, au fost ucişi cel puţin 100 de luptători proguvernamentali.
Statul Islamic a lansat asaltul asupra oraşului Palmira miercuri, apropiindu-se treptat de situl antic joi şi vineri. Jihadiştii au executat cel puţin 49 de civili în timpul acestei ofensive, conform organizaţiei menţionate.

OSDO anunţa vineri că armata guvernamentală siriană a trimis întăriri la Palmira pentru a încerca să apere de jihadişti această bijuterie arheologică antică din deşertul sirian înscrisă în Patrimoniul Mondial al UNESCO.

Tot vineri, directorul Antichităţilor şi Muzeelor Siriene, Maamun Abdelkarim, a făcut apel la comunitatea internaţională să se mobilizeze pentru a împiedica distrugerile de la Palmira, ceea ce ar fi, în opinia sa, 'o catastrofă internaţională'.
Acum o lună de zile, jihadişti ai Statului Islamic au distrus cu buldozere şi explozibili bijuteriile arheologice de la Nimrud (în nordul Irakului), oraş asirian din secolul al XIII-lea. Anterior, jihadiştii au distrus ruinele de la Hatra — o cetate veche de peste 2.000 de ani care a rezistat invaziilor romane — şi sculpturi preislamice inestimabile la Mosul.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating
(306 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Servicii medicale de calitate la standarde europene

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebookservicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie

ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 mai 2020
Autentificare
stiriactuale.ro