Joi, 28 martie 2024 - 11:21:48
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Flacăra olimpică a Festivalului Tineretului European a ajuns la Bucureşti


3 februarie 2013

Flacăra olimpică care va aprinde torţa olimpică a Festivalului Tineretului European, ediţia din Braşov , de anul acesta, a sosit la Bucureşti. Flacăra a fost  adusă de către preşedintele COSR, Octavian Morariu şi se află într-o lampă specială. Până pe 9 februarie, flacăra este expusă în faţa Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

Pentru prima dată în istorie, flacăra olimpica s-a aprins special pentru ţara noastră. România este anul acesta gazda Festivalului Olimpic al Tineretului European de la Braşov. La ceremonie a participat şi fosta campioană de gimnastică Corina Ungureanu, în prezent consilierul pe probleme de sport al primarului Iulian Bădescu.

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Octavian Morariu, consideră că organizarea acestui festival este o recunoaştere a meritelor sportului românesc.

„Aducerea flăcării olimpice în România e o premieră pentru jocurile ce vor debuta la Braşov în 2 săptămâni, jocuri pentru care lucrează sute de oameni. Sperăm să făcem cinste României în faţa lumii olimpice, internaţionale”, a spus Morariu.

Festivalul va lua startul pe 17 februarie.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu, consideră că  prin această competiţie România revine pe harta olimpică a lumii.

În cadrul ediţiei de iarnă FOTE 2013 vor avea loc competiţii de sărituri cu schiurile, schi fond, snowboard, patinaj artistic, short-track, schi alpin, hochei pe gheaţă şi schi biatlon, toate acestea fiind împărţite între Râşnov, Predeal, Poiana Braşov şi Cheile Grădiştei.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro