Vineri, 29 martie 2024 - 2:47:10
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


SUA atacă o bază a regimului din Siria în urma atacului chimic de la Khan Sheikhoun


7 aprilie 2017

Statele Unite au atacat joi noaptea Siria, lansând zeci de rachete de croazieră asupra unei baze aeriene a regimului ca răspuns la un presupus atac chimic pe care Donald Trump l-a catalogat drept o ”ruşine pentru umanitate”. Forţele americane au vizat avioane siriene, un aerodrom şi staţii de alimentare cu carburant de la baza aeriană, a declarat un oficial american citat de Reuters. Guvernatorul regiunii bombardate susţine că nu ar fi ”mari pierderi umane”.

Atacul american cu rachete de croazieră asupra Siriei din noaptea de joi spre vineri a fost ”unic”, ceea ce înseamnă că a fost vorba despre un singur atac şi că nu există alte planuri în vederea unei escaladări, a declarat un oficial din domeniul Apărării pentru Reuters.

Acest oficial a declarat sub protecţia anonimatului că el crede că acest atac nu marchează o schimbare majoră în privinţa concentrării preşedintelui american Donald Trump de la afacerile interne.

Atacul american cu rachete de croazieră asupra unei baze aeriene situate lângă oraşul sirian Homs, în noaptea de joi spre vineri, nu pare să fi provocat ”mari pierderi umane”, însă a cauzat pagube materiale, a declarat vineri guvernatorul din Homs Talal Barazi pentru Reuters.

Barazi a declarat că atacul serveşte intereselor ”grupărilor teroriste armate”, inclusiv Statul Islamic, şi a adăugat că baza aeriană atacată furnizează susţinere aeriană în operaţiunile armatei împotriva grupării jihadiste la est de Palmira.

”Eu cred, cu voia lui Allah, că pierderile umane nu sunt mari, dar că există pagube materiale. Sperăm să nu fie multe victime şi martiri”, a declarat guvernatorul telefonic pentru Reuters.

Barazi a spus vineri în zori că operaţiuni de salvare şi de luptă împotriva incendiilor continuau de două ore la bază.

Atacul reprezintă o formă de ”susţinere a grupărilor teroriste armate şi este o încercare de slăbire a capacităţilor armatei arabe siriene în lupta împotriva terorismului”, a apreciat guvernatorul.

”Conducerea siriană şi politica siriană nu se vor schimba”, a declarat el pentru televiziunea siriană de stat.

”Această ţintire nu a fost prima şi nu cred că va fi ultima”, a declarat el, separat, pentru al-Mayadeen, o televiziune libaneză. Însă ”războiul (sirian) împotriva terorismului va continua”, a adăugat el.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro