Vineri, 19 aprilie 2024 - 11:23:15
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Galaţi: Bărbatul suspectat că a răpit-o şi a sechestrat-o pe fata de 9 ani a fost arestat


30 iulie 2017

Bărbatul suspectat că a răpit-o şi a sechestrat-o pe fata de 9 ani dispărută de acasă şi căutată timp de două zile a fost arestat preventiv, au decis, duminică, magistraţii Judecătoriei Galaţi.

Magistraţii au admis propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile formulată de procurori pe numele bărbatului de 42 de ani, din localitatea gălăţeană Scânteieşti, sub acuzaţia de lipsire de libertate.

Potrivit unor surse judiciare, el nu a recunoscut fapta de care este acuzat.

Bărbatul a fost reţinut în noaptea de sâmbătă spre duminică, pentru lipsire de libertate, fiind suspectat că ar fi răpit-o şi sechestrat-o în locuinţa sa pe fata în vârstă de 9 ani dispărută timp de două zile.

"Din declaraţiile minorei s-a stabilit faptul că în seara zilei de 27 iulie, în jurul orei 20.30, în timp ce se afla în centrul comunei Scânteieşti, a fost abordată de un bărbat de 42 ani, din aceeaşi localitate, care a condus-o la locuinţa sa, sub pretextul că îi va da haine uscate, în condiţiile în care afară ploua torenţial. Ulterior, bărbatul ar fi reţinut-o pe minoră în locuinţă, împotriva voinţei ei, până la data de 29 iulie, în jurul orei 17.00, când, profitând de faptul că acesta era plecat, fata a forţat sistemul de închidere al uşii de acces şi a părăsit curtea, prin escaladarea gardului", au precizat reprezentanţii Poliţiei Galaţi.

Tatăl fetei, Nicu Constandache, spune că fata a fost ameninţată cu cuţitul de către bărbat, care a luat-o din faţa unui magazin şi a dus-o la el acasă.

"A găsit-o poliţia la un băiat din sat. O cunoştea, el a ţinut-o închisă şi i-a pus cuţitul la gât. Fata mea a declarat declaraţii (la Poliţie - n.r.), a spus cum i-a pus cuţitul la gât, pentru că nu voia să o lase să plece acasă. A luat-o de pe stradă, din faţa magazinului, dar nu ştiu ce a vrut să îi facă", a afirmat tatăl fetei.

Fata de 9 ani a dispărut de acasă joi seară, iar disparţia acesteia a fost anunţată Poliţiei vineri dimineaţă. Copila a fost căutată de zeci de poliţişti şi jandarmi. Poliţia a făcut apel şi la persoanele care puteau oferi informaţii care să ducă la găsirea ei să sune la numărul unic de urgenţă 112 sau la 116.000, numărul unic european pentru sesizarea dispariţiilor de copii, ori să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie. Fata a fost găsită sâmbătă după-amiază, când reprezentantanţii Poliţiei spuneau că ea este în stare bună.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro