Joi, 28 martie 2024 - 11:19:08
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Pământenii, descendenţii extratereştrilor


27 decembrie 2012

Chimistul suedez Svante Arrhenius, unul dintre primii laureaţi ai Premiului Nobel, şi-a expus la sfârşitul secolului al XIX-lea aşa numita idee de panspermie: viaţa pe Terra ar fi putut fi adusă din Cosmos. Comunitatea ştiinţifică a vremii a ignorat teoria. Însă în prezent, cunoscuţi oameni de ştiinţă de la Institutul de Spectroscopie din cadrul Academiei Ruse de Ştiinţă se ocupă de problema "aducerii" vieţii pe planeta noastră, din Univers.

Presa rusă notează că, prin programul SETI, dar şi cu ajutorul a milioane de voluntari, omenirea încearcă încă din anii '60 să audă semnalele radio din lumile necunoscute. În 1977, telescopul radio de la Universitatea din Ohio a captat un semnal, care a durat aproximativ 37 de secunde, a venit din Constelaţia Săgetătorului şi a fost cel mai puternic dintre toate cele recepţionate anterior. În 2004, telescopul radio de la Arecibo (Puerto Rico) a transmis "un apel", numit SHGb02+14a, care venea din zona în care Constelaţia Berbecului se învecinează cu cea a Peştilor.

Experţii ruşi au luat în calcul ipoteza că fiinţele de pe alte planete ar fi putut trimite în spaţiu sute de mii de tone de biomolecule, microcapsule ADN, cuprinzând toate informaţiile despre tipul de viaţă căruia îi aparţin. Particulele cu ADN, trimise cu viteza spaţială de zeci de kilometri pe secundă, se răspândesc în Galaxie în decurs de câteva milioane de ani. ADN-ul conţine informaţii colosale: 109 de unităţi ale alfabetului genetic din patru "litere" – nucleotide.

Geneticienii afirmă că doar 5% din ADN-ul uman conţine informaţii utile. Restul de 95%, partea "în exces" a ADN-ului, ascunde taina provenienţei vieţii, inclusiv informaţii utile şi necesare pentru dezvoltarea viitoare a umanităţii, după cum notează presa rusă. Şi ar mai exista şi alte dovezi ale faptului că viaţa de pe Terra a fost "adusă" din Cosmos. Studii microbiologice efectuate de Institutul de Medicină Spaţială din Rusia demonstrează că viaţa s-a ivit imediat după ce au apărut condiţiile necesare.


Mai multe detalii despre acest subiect puteti găsi pe pagina: http://www.evz.ro/detalii/stiri/am-fost-adusi-din-cosmos-video-1017194.html

Sursa foto: http://hendrianusthe.wordpress.com/2012/06/30/175/


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro