Vineri, 19 aprilie 2024 - 5:27:34
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Weekendul vine cu ninsori abundente şi viscol


18 ianuarie 2013

Sfârşitul săptămânii vine cu ninsori aproape în toată ţara, iar vântul va viscoli zăpada care se va depune. De luni, mercurul din termometre va creşte uşor şi în unele zone ninsoarea se transformă în ploaie. Meteorologii au instituit un COD GALBEN de ninsori şi viscol pentru Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania şi în nordul Olteniei şi al Munteniei şi zonele montane.

Astăzi vom avea precipitatii în toată ţara şi temperaturi în scădere. Va ploua în Banat, Oltenia, Muntenia şi Dobrogea şi în sudul şi sud-estul Moldovei, vor cădea precipitaţii mixte şi se poate forma polei, iar în restul acestei regiuni va ninge, ceea ce se întâmplă şi în cea mai mare parte a zonei montane, unde vântul va sufla şi cu peste 90 km/h în special pe creste, viscolind zăpada. Şi in sud şi sud-est,  vântul va sufla cu putere, iar temperaturile maxime sunt cuprinse de la minus 3 grade în Bucovina până la 10 - 11 grade pe litoral. Este ceaţa la această oră în centru şi est.

Sâmbătă, temperaturile sunt şi mai scăzute, iar în sud şi sud-est, vor cădea precipitaţii mixte. Vântul va sufla cu putere la munte, viscolind zăpada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între minus 4 grade, în nordul Moldovei şi 8 grade pe litoral.

Duminică, vremea se va încălzi în cea mai mare parte a ţării. Vor mai cădea câţiva stropi de poaie în vest şi nord, iar în zona montană înaltă va ninge.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro