Vineri, 19 aprilie 2024 - 3:06:51
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Şi Teatrul Toma Caragiu închide Anul Caragiale


29 ianuarie 2013

Primăria Ploieşti, prin Teatrul Toma Caragiu, sărbătoreşte închiderea Anului Caragiale miercuri, 30 ianuarie 2013.

Fericita coincidenta a doua momente cu caracter de eveniment in posteritatea lui I.L. Caragiale, şi anume aniversarea a 160 de ani de la nastere si comemorarea a 100 de ani de la moartea dramaturgului, a prilejuit culturii romane sansa promovarii conceptului de An Cultural Caragiale. Astfel, pe parcursul anului 2012 s-au jucat pe scena ploiesteana cinci titluri din opera autorului: D’ale Carnavalului, O scrisoare pierduta, O noapte furtunoasa, Napasta si spectacolul pentru copii si tineret Vine, vine ... Caragiale!.

La inchiderea Anului Caragiale Teatrul Toma Caragiu in parteneriat cu Muzeul de Istorie si Arheologie Ploiesti programeaza de la ora 17.30, la sala muzeului, spectacolul Caragiale – omul spectacol, E greu viata, Domnu ispector!, o comedie amara de Niculae Urs, dupa scene din viata lui I. L. Caragiale.

In continuarea serii, de la ora 18.30, in sala teatrului, se joaca spectacolul O scrisoare pierduta, in regia lui Lucian Sabados, scenografia Viorica Petrovici, avandu-i in distributie pe Bogdan Stanoevici (Tipatescu), Diana Cavallioti (Zoe), Gheorghe Ifrim/Alin Florea (Catavencu), Ion Radu Burlan (Pristanda), Mihai Coada (Trahanache), Ilie Galea (Farfuridi), George Frincu (Branzovenescu), Dragos Campan (Dandanache), Alin Teglas (Cetateanul Turmentat), Lucian Orbean (Popescu), Paul Niculae (Ionescu), Nelu Neagoe (Alegator), Catalin Radulescu (Popa Pripici).


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro