Joi, 25 aprilie 2024 - 10:35:16
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ţara europeană cu cei mai puţini fumători


27 februarie 2013

O statistică realizată de Uniunea Europeană arată că cei mai puţini fumători sunt în Suedia, acolo unde doar 13% din populaţie are acest viciu.

La polul opus, topul celor mai înrăiţi fumători este condus de Grecia, ţara în care 40% din populaţie e fumătoare. Locurile doi şi trei sunt ocupate de Bulgaria şi Letonia, state în care 36% dintre locuitori fumează.

România ocupă locul 8, pe care îl împarte cu Cipru şi Lituania. Potrivit datelor culese de Uniunea Europeană, 30% dintre români sunt fumători. După ţara noastră se află Cehia şi Irlanda, cu o rată de 29%.

În medie, în Europa fumează 32% din populaţie, iar peste 90% dintre fumători au acest viciu dinainte de a împlini 25 de ani. Europa conduce şi la nivel global, fiind urmată de Pacificul de Vest (28%), America de Nord, Centrală şi de Sud (21%), Mediterana de Est (19%) şi Asia de Sud-Est (18%). 

Comisia Europeană pregăteşte o serie de măsuri prin care ar dori descurajarea fumatului în rândul tinerilor. În luna martie se va lua o decizie în acest sens. Una dintre măsuri este aceea de a interzice ţigările subţiri şi cele cu arome.

De asemenea, printre prevederile Comisiei Europene apare şi standardizarea formei pachetului. Mai exact, toate pachetele trebuie să aibă o avertizare de sănătate ilustrată combinată cu un text care să acopere 75% din suprafaţă.

Informaţiile privind gudronul, nicotina şi monoxidul de carbon, care apar pe pachetele actuale, sunt percepute de Comisia Europeană drept înşelătoare şi ar putea fi înlocuite cu un mesaj pe partea laterală a pachetului prin care se va transmite că tutunul conţine peste 70 de substanţe nocive care cauzează cancer.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro