Luni, 15 aprilie 2024 - 3:00:39
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cea mai dură decizie a CNA/ Postul OTV va fi închis în luna septembrie


28 martie 2012

otvConsiliul Naţional al Audiovizualului a aplicat cea mai drastică pedeapsă dată până acum unui post de televiziune din România.

Astfel, prin decizia ce a fost adoptată cu şapte voturi pentru şi unul împotrivă, postul OTV va fi închis începând cu data de 28 septembrie anul acesta.

Sancţiunea a fost dată întrucât postul de televiziune OTV  a continuat să transmită, în afara perioadei electorale, mesaje publicitare la adresa lui Dan Dacionescu, numit "viitorul preşedinte al României" şi a partidului fondat de acesta, Partidul Poporului.

Decizia de închidere a OTV presupune de fapt înjumătăţirea perioadei de licenţă de transmisie a postului, licenţă care ar fi expirat la data de 1 aprilie 2013. Astfel, prin sancţiunea ce prevede înjumătăţirea perioadei de licenţă, aplicată în baza articolului 95 din Legea audiovizualului, postul de televiziune OTV nu va mai emite după data de 28 septembrie.

În ultimul an, televiziunea lui Dan Diaconescu a primit nenumărate sancţiuni, printre care: o somaţie publică, o amendă de 5.000 de lei, una de 10.000 de lei, una de 50.000 de lei, două de 100.000 de lei. De asemenea, postul a primit şi trei sancţiuni de întrerupere a emisiei, dintre care două au fost de 10 minute, iar ultima, dată luna trecută, a presupus întreruperea trasmisiei pentru trei ore, scrie Mediafax.

Dan Diaconescu a fost prezent la şedinţa CNA în care s-a decis închiderea postului lui, dar susţine că nu a făcut publicitate nimănui, decizie fiind doar o formă de răzbunare a preşedintelui Traian Băsescu. "Nu sunt membru în PPDD, nu am nicio funcţie în PPDD. În emisiunile mele au fost prezenţi şi alţi reprezentanţi ai altor partide", a spus Dan Diaconescu. Acesta a precizat că el dă doar numele acestui partid PPDD.

"Nu am nicio legătură directă în acte şi nu pot fi invocat într-un asemenea raport (raportul de monitorizare al CNA, n.r.)", a mai spus Dan Diaconescu.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 12 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro