Miercuri, 28 octombrie 2020 - 6:50:44
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Tăriceanu, după ce ALDE l-a propus premier: Iohannis să respecte Constituţia, să nu facă etichetări ca puşcăriaşii


21 noiembrie 2016

Copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, desemnat propunerea de premier a ALDE, a afirmat că speră ca preşedintele Klaus Iohannis să ”respecte Constituţia” atunci când va desemna un prim-ministru şi să nu facă ”etichetări care sunt mai degrabă folosite de către puşcăriaşi nu de către oamenii care au o pregătire intelectuală”.

”Având în vedere că în Constituţia României nu se precizează alte criterii de desemnare a prim-ministrului decât votul cetăţenilor, mă aştept ca preşedintele să respecte întru totul prevederile constituţionale, pentru că în ceea ce priveşte celelalte etichetări pe care le face, etichetări care sunt mai de grabă folosite de către puşcăriaşi, nu de către oamenii care au o pregăterire intelecutală. Din aceasta categorie cred că dânsul face parte cu brio. Dânsul a fost dacă nu mă înşel, el a fost găsit vinovat, e condamnat într-un dosar pe care-l ştim cu toţii. Cred că cel mai bine ar fi să revenim la criteriile care sunt prevăzute de Constituţie şi de lege şi nu de la ceea ce şi-ar dori preşedintele. Preşedintele sigur că poate să aibă propriile dorinţe. Şi le exprimă la vot. Are un vot. Până la urmă trebuie să respecte votul cetăţenilor.  (...) Criteriile de care vorbeşte domnia sa nu sunt prevăzute nicăieri”, a spus Tăriceanu, întrebat cum vede declaraţiile lui Iohannis privind numirea unui premier care are probleme penale. 

Tăriceanu a spus că fiecare partid îşi ”defineşte propria strategie şi tactică de campanie” şi faptul că PSD nu a propus niciun nume pentru premier ”nu înseamnă că nu putem colabora”. 

”Să aşteptăm acum rezultatul, dar ceea ce doresc să vă spun e următorul lucru şi anume că eu nu cred că ar fi util să-i lăsăm preşedintelui României posibilitatea să facă el jocurile şi manevrele  în această situaţie. Preşedintele e obligat să respecte rezultatul votului cetăţenilor şi ordinea constituţională, adică partidele care câştigă majoritatea  voturilor să poată să desmneze prim-ministrul care merge în faţa Parlamentului şi primeşte votul de încredere”,  a mai spus Tăriceanu. 

Conducerea ALDE a decis duminică în unanimitate să îl susţină pe Călin Popescu Tăriceanu pentru funcţia de premier al ALDE după alegerile parlamentare din decembrie.

"Am decis să îmi asum această responsabilitate şi în urma discuţiilor cu colegii mei din conducere, a discuţiilor cu colegii din filiale, dar mai ales, (a faptului că - n.r.) în ultimele două săptămâni, contactele pe care le-am avut cu cetăţenii şi mi s-a întâmplat foarte des ca simpli cetăţeni să îmi spună acelaşi lucru: 'Domnule Tăriceanu, de ce nu mai candidaţi încă o dată la funcţia de prim ministru?'. După cum ştim, nu se poate candida la funcţia de prim-ministru, dar fiecare partid cred că, în mod obligatoriu, trebuie să arate cetăţenilor care sunt liderii care vor conduce, în cazul care cetăţenii ne vor da votul, destinele lor”, a mai spus Tăriceanu. 

 

Publicat de STIRIACTUALE.RO la comanda ALDE Prahova CUI MF 11160008


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating
(284 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Clinica Roua

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie


ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 octombrie 2020
Autentificare
stiriactuale.ro