Joi, 28 martie 2024 - 5:45:10
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Dragnea: Am informaţii încă neconfirmate că procurorii au ridicat deja documente privind "Cuminţenia Pământului"


27 noiembrie 2016

Liderul PSD Liviu Dragnea afirmă că are informaţii, încă neconfirmate, că procurorii au ridicat deja documente de la Ministerul Culturii legate de achiziţionarea lucrării lui Brâncuşi "Cuminţenia Pământului". În replică, ministrul Culturii Corina Şuteu spune că încă nu au fost ridicate acte de la minister, însă "probabil" procurorii vor veni ca urmare a sesizării pe acest subiect.

"Din ce am înţeles - nu am informaţia confirmată - se pare că procurorii au ridicat deja documente de la Ministerul Culturii", a declarat Dragnea la România TV. El a afirmat, referindu-se la demersurile pentru achiziţionarea lucrării "Cuminţenia Pământului", că este o poveste "întortocheată", despre care mulţi spun că are "iz penal", apreciind că vor fi făcute cercetări în acest caz.

Contactată de News.ro, Corina Şuteu a declarat că nu au fost ridicate documente de la Ministerul Culturii, însă a precizat că, în urma sesizării pe această temă, ”probabil” procurorii vor veni.

”Nu au ridicat niciun document. Ei au făcut sesizarea legat de «Cuminţenia Pământului», dar procurorii nu au descins. Probabil că vor veni”, a declarat ministrul Culturii pentru News.ro. ”Am văzut ce a spus domnul Dragnea. Dumnealui a fost prudent, a spus că «are informaţii»”, a adăugat Corina Şuteu.

În urmă cu o săptămână, Dragnea declara, tot la România TV, că dacă social-democraţii vor câştiga alegerile, va fi dus la îndeplinire sloganul USL, "Dreptate până la capăt", iar cei pe care îi consideră responsabili de greşelile ultimului an vor trebui să "plătească" în instanţă, precum Klaus Iohannis, Dacian Cioloş, dar şi miniştrii săi.

"Trebuie duse la capăt anchetele referitoare la case, de exemplu, că tot îi place să vorbească despre dreptate. Dreptatea să se apropie de toţi. Premierul Cioloş trebuie să plătească împreună cu ministrul Culturii şi cu ceilalţi oficiali şi funcţionari implicaţi în marea fraudă de la Cuminţenia Pământului. Acolo s-a încălcat legea de la început şi şi acum se încalcă", avertiza liderul social-democrat.
În 28 octombrie, Sebastian Ghiţă şi Bogdan Diaconu, lideri PRU, au depus la DNA un denunţ penal împotriva lui Dacian Cioloş pentru achiziţia sculpturii "Cuminţenia Pământului".
 
Realizat de către STIRIACTUALE la comanda PSD Prahova C.U.I MF 11160007

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro