Sâmbătă, 27 aprilie 2024 - 6:11:55
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Proiect al candidatului Adrian Dobre: achiziţionarea a 30 tramvaie noi


9 mai 2016

Modernizarea liniilor de tramvai fără material rulant modern (tramvaie noi) nu are valoare, în contextul în care siguranţa cetăţeanului este cea mai importantă. În acest sens, Primăria Municipiului Ploieşti poate fi partenerul unui program de tip CLUSTER (finanţare) bazat pe Planul de Investiţii Juncker, pe conceptul SMART CITY (cercetare, producţie, folosire, sistem integrat de management, eficienţă energetică).

De remarcat, că deşi în anul 2012, a existat un proiect pentru o licitaţie pe un studiu de trafic în vederea dezvoltării oraşului pe următorii ani, nici acum nu există o astfel de evaluare care să stea la baza unui management de trafic corect, cu soluţii potrivite.

În acest proiect, materialul rulant este estimat la 30 milioane euro (30 tramvaie cu două vagoane) ce se pot achiziţiona în concordanţă cu o dezvoltare a activităţii TCE – Transport Călători Express şi prin concursul Consiliului Judeţean Prahova pentru obţinerea licenţelor pentru transport în zonele limitrofe Ploieştiului şi, evident, prin voinţă politică, prin crearea unei Asociaţii Metropolitane de Transport în Comun, care nu ar însemna o implicare în bugetele unităţilor administrativ-teritoriale limitrofe pentru TCE – Transport Călători Express. Unul din avantaje ar fi transportul facil pentru cetăţeni în zonele limitrofe Ploieştiului.

Detalii: https://www.facebook.com/AdrianFDobre


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:








































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro