Duminică, 28 februarie 2021 - 6:23:41
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Robert Mugabe, reales preşedinte al Zimbabwe


4 august 2013

Preşedintele în exerciţiu al Zimbabwe, Robert Mugabe, 89 de ani, a fost reales preşedinte al ţării pentru un nou mandat de cinci ani, a anunţat sâmbătă Comisia electorală din această ţară, citată de Reuters.

'Mugabe, Robert Gabriel, din partea partidului ZANU-PF, este prin urmare legal ales preşedinte al Republicii Zimbabwe, decizia intrând în vigoare de astăzi (sâmbătă)', a declarat şefa comisiei, Rita Makarau, într-o conferinţă de presă.

Mugabe, aflat la putere de la declararea independenţei ţării sale, în 1980, a fost declarat câştigător cu 61% din voturi, din primul tur de scrutin, partidul său obţinând totodată majoritatea calificată de două treimi în Adunarea naţională, transmite AFP. Contracandidatul său, premierul Morgan Tsvangirai, a obţinut 34% din voturi, potrivit Comisiei electorale.

Într-o primă reacţie, Uniunea Europeană şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu presupusele iregularităţi şi cu lipsa de transparenţă a procesului electoral din Zimbabwe, scrie Reuters, care aminteşte că cel mai vehement critic al modului în care s-a desfăşurat scrutinul a fost premierul Tsvangirai, care l-a calificat drept 'o farsă'.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(76 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Clinica Roua

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 27 februarie 2021
Autentificare
stiriactuale.ro