Joi, 21 noiembrie 2024 - 10:47:36
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Pe Tărâmul Internetului Răsare


15 februarie 2021




România este una dintre cele mai bune ţări din lume pentru lucrul la distanţă în 2021, clasându-se astfel pe locul trei în Indexul Nomad Digital. Acest indicele ia în considerare o serie de factori, de la costul vitezei internetului şi scorurile de pe Indexul Fericirii Planetare, până la chiria lunară a unui apartament cu un dormitor. Înainte de ţara noastră se află Canada şi Marea Britanie, cu un scor general de 62,28 din 100.


Piaţa de tehnologie informaţională a României are cea mai rapidă creştere din Europa Centrală şi de Est. Ţara noastră este cunoscută ca fiind inovatoare şi are, de asemenea, un cost mediu lunar relativ ieftin al unui pachet de bandă largă pe linie fixă: 8,15 dolari. Oricine caută un serviciu de internet de calitate dar şi accesibil ca preţ, îşi poate găsi uşor locul în România. Costul abonamentului lunar nu este exagerat, la fel cum nici chiriile nu ajung la preţuri exorbitante, atunci când se are în vedere acoperirea strictului necesar.

Românii, dar şi străinii care vizitează ţara sau au decis să se stabilească aici pot vedea beneficiile internetului de mare viteză şi în afara zonei de lucru. Este important să ai o conexiune de calitate pentru a finaliza toate sarcinile în timp util, dar şi timpul liber este preţios în aceeaşi măsură. În România, un utilizator de internet se bucură să vadă pe ecranul computerului în loc de pictograma de încărcare care se roteşte în sensul acelor de ceas şi în ritmul unei broaşte ţestoase, o nouă rundă de joc, o nouă secvenţă dintr-un film sau un alt episod din serialul preferat. Fanii jocurilor pot profita de toate acele jocuri de cazino interactive care sunt atât de populare în zilele noastre, pot juca jocuri complexe fără a fi nevoie să le descarce şi să îşi ocupe memoria drive-ului, dar şi să facă echipă cu jucători din altă parte a lumii ca şi cum ar fi în faţa aceluiaşi computer. Multe activităţi din mediul offline s-au mutat astăzi în cel online şi au mai mult succes decât s-a preconizat iniţial.

Atunci când călătoreşti şi ajungi într-un loc în care te poţi conecta la wifi este important să te poţi bucura de viteză. Mai ales dacă eşti un digital nomad – iar numărul acestora creşte de la an la an - o conexiune solidă la internet este la fel de importantă precum o cană de cafea bine făcută. Mulţi astfel de profesionişti îşi aleg următoarea destinaţie în funcţie de acest aspect esenţial. Vestea bună este că astăzi poţi realiza un test de viteză a internetului în camera de hotel sau în apartamentul în care plănuieşti să stai, înainte chiar de a ajunge acolo. Acesta va măsura 3 aspecte ale internetului. Ping-ul este timpul de reacţie al conexiunii sau, mai simplu spus, cât de rapid este internetul. Acest lucru este deosebit de important atunci când efectuezi operaţiuni care necesită multă lăţime de bandă, cum ar fi streaming de videoclipuri, efectuarea de apeluri video, participarea la conferinţe online etc. Ping-ul este măsurat în milisecunde(ms). Cel de-al doilea parametru măsurat este viteza de încărcare, iar aceasta se referă la viteza cu care datele sunt transferate de pe computerul personal prin internet, cum ar fi trimiterea de fişiere mari prin e-mail sau atunci când te afli într-un apel video şi este important ca interlocutorii să te vadă fără întreruperi, întârzieri sau blocaje. Viteza de încărcare se măsoară în megabiţi pe secundă (Mbps).



Al treilea aspect este viteza de descărcare şi face referire la cât de rapid poţi extrage date de la server către computer. Cu alte cuvinte, un server este în esenţă o „casă” pentru toate paginile web, iar viteza de descărcare este intervalul în care paginile web sunt aduse de la „acasă” pe ecranul computerului. Încărcarea paginilor web sau transmiterea în flux a videoclipurilor sunt exemple de acţiuni care necesită viteze de descărcare. Aceasta se măsoară în megabiţi pe secundă (Mbps). Majoritatea oamenilor au mai multă nevoie să descarce informaţii decât să le încarce, motiv pentru care vei putea observa atunci când realizezi un astfel de test, că această valoare este de obicei mai mare.

Faptul că România excelează la capitolul internet denotă că viitorul în ceea ce priveşte dezvoltarea pe plan tehnologic dar şi în alte industrii în care universul world wide web a devenit vital, nu poate fi altfel decât promiţător.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Hidroprahova


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 21 noiembrie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro