Sâmbătă, 27 iulie 2024 - 2:40:46
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cele mai populare strategii la ruletă!


30 aprilie 2024




Ruleta a fost şi rămâne unul dintre cele mai populare jocuri de masă din cazinourile stradale şi online. Jocul are o istorie controversată, însă cea mai plauzibilă spune că jocul a fost inventat în Franţa, în 1796, iar părintele Ruletei este considerat matematicianul şi fizicianul Blaise Pascal.

Pascal a încercat să facă o maşinărie cu mişcare perpetuă, dar din experimentul său a reieşit roata specifică ruletei. Numele Ruletei vine din francezul ”roulette” şi se traduce prin roată mică.

De la apariţia ruletei şi până în zilele noastre, acest joc a evoluat odată cu dezvoltarea industriei de gambling. Cu toate că, în trecut, jocurile de noroc erau mult restricţionate, jocul de ruletă a reuşit să-şi facă loc în numeroase cazinouri fizice şi contribuind inclusiv la dezvoltarea jocurilor de noroc în Las Vegas.

Ruleta este un joc de noroc simplu de practicat, în care fiecare rotire este independentă, iar rezultatul este bazat pe hazard. Jucătorii pot paria pe un număr, o culoare – roşu sau negru, un şir de numere, dacă numărul e par sau impar etc. În cazinourile online şi terestre avem ruleta Europeană, ruleta Americană, ruleta Franceză, dar şi alte tipuri de jocuri bazate pe clasica ruletă.

 

Am putea spune că e greu de dezvoltat o strategie care să garanteze câştigul, dar cu toate acestea unii jucători aplică unele strategii în încercarea de a-şi creşte şansele de câştig.

În decursul anilor, au fost dezvoltate mai multe strategii pentru jocuri ruleta menite să crească şansele de câştig ale jucătorilor, dar e clar că nu există reţeta perfectă pentru succes. În continuare jocurile de noroc sunt guvernate de hazard.

Strategia de ruleta James Bond

Strategia James Bond, recunoscută ca fiind favorita începătorilor, combină mai multe tipuri pariuri pentru a creşte şansele de reuşită la ruletă. Plus că nu necesită un bankroll prea mare.

De exemplu, aloci un buget de 200 de unităţi (U) şi pariezi astfel: 10 U pe zero; 140 de U pe 19-36 şi 50 de U pe 13-18. Cu această schemă se pierde doar dacă bila va pica pe un număr cuprins între 1 şi 12 lei.

Strategia de ruleta Martingale

>

Strategia Martingale este unul dintre cele mai populare din lumea jocurilor de noroc. Majoritatea jucătorilor aleg strategia Martingale atunci când joacă la ruletă, deoarece este cea mai simplă strategie de pariere din lume. Însă, aşa cum am menţionat şi mai sus, nu e perfectă.

Bazele strategiei Martingale sunt simple! De fiecare dată când pariezi şi pierzi, ar trebui să repeţi acelaşi pariu, dar cu miza dublată. Procedând astfel, ai garanţia că vei recupera toate pierderile şi vei obţine un (foarte) mic profit de îndată ce câştigi un singur pariu.

Pare promiţător, însă pentru această strategie vei avea nevoie de un bankroll solid şi nu este singura problemă. Iată ce se poate întâmpla dacă pierzi mai multe mâini la rând:

Numărul pariului

Miză

Rezultatul învârtirii

1

2 U

Pierdut

2

4 U

Pierdut

3

8 U

Pierdut

4

16 U

Pierdut

5

32 U

Pierdut

6

64 U

Pierdut

7

128 U

Pierdut

8

256 U

Pierdut

Ar însemna ca al 9-lea pariu să fie în valoare de 512 U şi ar trebui să fie câştigător pentru a-ţi recupera pierderea.

În timp ce Martingale îţi oferă iluzia unei plase de siguranţă, trebuie să fii atent dacă alegi această strategie de ruletă. Dacă prinzi o serie lungă nefastă, poţi rămâne fără bani sau poţi depăşi miza permisă per pariu.

Strategia de ruletă D'Alembert


 

 

Strategia D'Alembert este un sistem de pariere popular care este folosit în mod obişnuit în ruletă şi este un sistem de pariere cu progresie negativă, ceea ce înseamnă că jucătorul îşi măreşte miza după fiecare pierdere şi o scade după fiecare câştig.

Ideea de bază din spatele strategiei D'Alembert este de a uniformiza pierderile şi câştigurile în timp, pariind mai mult când pierde şi mai puţin când câştigă.

Pentru a utiliza strategia de ruleta D'Alembert, începe prin a alege suma pariată (5 U de  exemplu). Când pierzi un pariu, creşti următorul pariu cu 1 U, iar după un câştig, micşorezi pariul cu aceeaşi sumă.

Deşi strategia D'Alembert poate fi eficientă pe termen scurt, este important de reţinut că nu este un sistem de câştig garantat şi poate duce la pierderi semnificative în timp, în special în jocurile cu avantaje mari ale Casei. Ar trebui să setezi o limită atât pentru pariuri, cât şi pentru bankroll, pentru a evita pierderile excesive.

Sursa foto - canva.com

 

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 iulie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro