Vineri, 29 martie 2024 - 2:28:29
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Google face curăţenie. Măsuri împotriva site-urilor cu ştiri false


20 noiembrie 2016

Reprezentanţii Google au anunţat că va lua măsuri împotriva site-urilor care răspândesc ştiri false în scopul de a obţine mai multe afişări pentru a vinde reclame.

„Vom restricţiona plasarea de reclame pe pagini care denaturează, prezintă incorect sau ascund informaţii despre publisher, despre conţinut sau despre scopul principal al paginii web”, a declarat Andrea Faville, reprezentant Google.

BuzzFeed a făcut o investigaţie în urma căreia a descoperit că 140 de site-uri dedicate politicii din Statele Unite îşi au orginea într-un mic oraş din Macedonia. Câţiva tineri au produs o masă de ştiri „agregate sau complet plagiate” de pe site-uri marginale din SUA, potrivit Hotnews.ro.

Oraşul macedonean Veles, care are o populaţie de doar 45.000 de locuitori, a devenit centrul industriei de clickbait. Tinerii au reuşit să câştige mii de dolari din ştiri, de multe ori inventate, care au fost citite de susţinătorii lui Donald Trump.

Potrivit BuzzFeed, ştirile publicate pe aceste site-uri au fost false sau scrise părtinitor, pentru a confirma prejudecăţi şi pentru a aprinde spiritele printre cititori. Cei care au făcut site-urile n-au avut niciun scop politic şi nici măcar nu îl susţin pe Donald Trump, ci au avut o motivaţie pur financiară.

De altfel, la începutul anului, macedonenii au încercat să facă site-uri pro-Bernie Sanders, însă nimic nu a mers atât de bine pe Facebook ca ştirile despre Donald Trump.

„Aceasta este ştirea mileniului”, scria într-un articol de pe WorldPoliticus.com. Citând surse anonime din cadrul FBI, în articol scria că Hillary Clinton va fi pusă sub acuzare în scandalul e-mailurilor în 2017. Titlul ştirii – „Rugăciunile v-au fost ascultate”.

Suporterii lui Donald Trump au „căzut în capcană” şi ştirea a generat peste 140.000 de distribuiri, reacţii şi comentarii pe Facebook. În tot acest timp, peste Ocean, administratorul site-ului, un tânăr student, a urmărit cum contul lui de pe Google AdSense începea să fie alimentat cu bani.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro