Vineri, 19 aprilie 2024 - 1:40:49
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cum alegeti firma care va gazduieste site-ul


20 ianuarie 2014

Pentru afacerea dvs. online este necesar sa cumparati un "pachet de hosting" - adica o gazduire. Exista numeroase oferte de gazduire atat in tara, cat si in strainatate.
Daca afacerea dvs. se adreseaza pietei din Romania este recomandabil sa apelati o gazduire pe servere din tara.

De regula, principalul criteriu dupa care se alege o gazduire, este marimea in GB, a spatiului oferita de firma de hosting. Ofertele in aceasta privinta au devenit destul de generoase si puteti cumpara hosting la preturi foarte bune pentru pachete de minim 5GB. Spatiul disponibil pe server va este necesar, de regula, pentru stocarea email-urilor.

Eu nu recomand stocarea email-urilor pe serverele de hosting decat atunci cand nu aveti IT-ist in cadrul firmei, care sa va seteze clientul de email pentru eliminarea de pe server a email-urilor sterse / citite. Este mult mai confortabila si mai sigura descarcarea email-urilor pe calculator / laptop intr-un folder pe care sa-l pastrati "local".

Trebuie sa mentionez ca absolut toate programele de email: Microsoft Outlook, Microsoft Outlook Express, Microsoft Live Mail, Mozilla Thunderbird, etc, pot fi setate sa pastreze intr-un folder de pe calculatorul dvs. email-urile primite / trimise.

In afara de marimea spatiului oferit pe server, inca un aspect foarte important pe care trebuie sa-l urmariti atunci cand cumparati hosting este "Relay"-ul, respectiv posibilitatea de a trimite email-uri de pe dispozitivele mobile (telefoane, tablete) folosind diferite programe de email. Nu toti furnizorii de hosting asigura si "Relay".

Esential pentru site-ul dvs. pe care doriti sa-l gazduiti este suportul de PHP si MySql. De regula, marea majoritate a firmelor de hosting va asigura si suport PHP si MySql. Dar foarte rar, vi se mentioneaza care din functiile PHP-ului le aveti activate. Din diverse motive, foarte multe din functiile PHP-ului sunt dezactivate si nu le puteti folosi, astfel incat, site-ul dvs. devine partial sau total nefunctional pe gazduirea aleasa.

Pentru a nu avea probleme cu suportul PHP pe gazduirea aleasa, va prezint cateva dintre cele ma importante functii pe care PHP trebuie sa le aibe activate:

  • curl
  • dom / xml
  • exif
  • gd
  • imap
  • libxml
  • mbsring
  • pear

Nu voi detalia pentru ce se foloseste fiecare pachet in parte, dar asigurati-va ca cel putin pe acestea le aveti activate. De regula, MySql nu va va creea probleme in configuratia pe care o asigura orice firma de hosting, PHP-ul fiind marea cerinta pe care trebuie s-o aveti in vedere cand cumparati hosting.

Pentru email marketing, cereti detalii suplimentare si despre numarul de email-uri pe care puteti sa-l trimiteti in decurs de o ora sau in decurs de-o zi. Sunt firme care va mentioneaza acest numar pentru fiecare pachet de hosting pe care il comercializeaza, dar am intalnit si firme "cu pretentii" care nu mentioneaza care este numarul maxim de email-uri pe care il puteti trimite intr-o zi.

Tot pentru email marketing (newslettere) trebuie sa aveti in vedere faptul ca daca trimiteti mai mult de un anumit numar de email-uri pe ora, gmail, yahoo, hotmail va vor eticheta ca "spammeri" si email-urile va vor fi rejectate. Nu va recomand sa trimiteti mai mult de 500 email-uri pe ora. La un volum de aprox. 400 de email-uri / ora puteti efectua o campanie de email marketing suficient de buna, fara a avea probleme ulterioare.

In materialul urmator va voi prezenta avantajele si dezavantajele de a avea propriul server de hosting.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro