Desi o afacere online in care sa vinzi servicii de gazduire web poate deveni profitabila, o companie de hosting necesita investitii care pot ajunge la sume destul de mari. De aceea, ar fi mai bine sa incepi devenind reseller. Aceasta activitate presupune sa imprumuti din resursele si infrastructura de la alta firma, iar apoi sa le vinzi mai departe prin intermediul unor pachete personalizate. In felul acesta, poti vedea cat de mult ti se potriveste o asemenea afacere si cati bani poti castiga pe termen lung.
Cum functioneaza un astfel de business?
Un reseller este o persoana care inchiriaza resurse de pe servere deja existente. Acesta are acces la latime de banda, CPU, RAM si spatiu de disc care sunt limitate. Ulterior, este nevoie sa vinzi mai departe din ele la diferiti clienti. In schimbul pachetelor pe care acestia le achizitioneaza, obtii un anumit profit. Compania gazda este cea care se ocupa de furnizarea planurilor de gazduire web, iar tu nu trebuie decat sa faci rost de un numar cat mai mare de utilizatori.
Poti utiliza propriul logo si sa gestionezi clientii deja existenti direct din dashboard. De asemenea, nu trebuie sa intelegi in intregime partea tehnica. In schimb, trebuie sa stii cum sa efectuezi campanii de marketing si sa te promovezi. Este recomandat sa devii reseller si daca esti designer web, deoarece unele persoane prefera sa plateasca mai mult in acelasi loc pentru a avea un website complet functional.
Cum poti incepe sa castigi bani?
In primul rand, este necesar sa definesti publicul tinta. O afacere de acest tip nu poate fi construita pentru toata lumea, astfel ca trebuie sa decizi cui te adresezi. In general, companiile de hosting au ca target antreprenorii online si blogerii. Exista insa si servicii de gazduire web create pentru alte targeturi specifice, cum ar fi cele pentru utilizatori WordPress. Dupa ce decizi cine sunt clientii, nu mai trebuie decat sa gasesti o companie gazda. Este important sa faci alegerea cu grija, deoarece fiecare brand ofera caracteristici diferite si nu toate au aceleasi preturi.
Ia in considerare programele de software puse la dispozitie, spatiul pentru trafic, panoul de control si partea de suport tehnic. De asemenea, fa un research si verifica recenziile date de cei care au apelat deja la firma cu care iti doresti sa colaborezi. Ulterior, poti stabili bugetul pe care il ai la dispozitie si sa-ti creezi un plan pentru gestionarea serverelor de gazduire web.
Asigura-te ca preturile tale sunt asemanatoare cu cele de pe piata. Diferentele prea mari pot ridica un semn de intrebare si sunt privite cu scepticism de catre oricine. Desi nu este obligatoriu sa incepi cu un pret mic, acesta ar trebui sa fie cat mai accesibil pana cand reusesti sa-ti construiesti o baza de clienti activi. Asadar, poti face un tabel cu preturile practicate de competitori si sa te gandesti cum sa faci oferte avantajoase.
Care sunt metodele de promovare disponibile?
Cea mai eficienta metoda prin care te poti promova este sa creezi un website, iar apoi sa lucrezi pentru a-l indexa cat mai sus in motoarele de cautare. Foloseste cuvinte cheie si posteaza continut nou in mod frecvent. O alta strategie pe care o poti urma este sa investesti in reclame pe social media. Indiferent de preferinte, rezultatele apar in timp si este important sa creezi o strategie pe termen lung pentru serviciile tale de gazduire web. Alege un plan de reseller de la un brand stabil pe piata si vei beneficia de toate resursele premium de care ai nevoie la preturi accesibile!