Vineri, 29 martie 2024 - 7:22:53
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Conducerea Microsoft România chemată la DNA


14 iulie 2014

Conducerea Microsoft România va fi chemată la audieri la DNA în cursul acestei săptămâni. Cei mai membri ai conducerii companiei vor fi audiaţi ca martori, deoarece procurorii vor să afle detalii despe negocierile cu statul român şi felul în care au fost alocate contracte pentru mai multe ministere de-a lungul a 12 ani.

Mai mulţi foşti şi actuali funcţionari din Ministerele Educaţiei, Comunicaţiilor şi Internelor au fost chemaţi la audieri, săptămâna trecută. Ancheta a plecat de la o plângere depusă de Corpul de Control al premierului Victor Ponta şi care se referea la un contract pentru licenţe educaţionale, din perioada mandatului lui Daniel Funeriu la Ministerul Educaţiei.

Apoi s-a extins la trei contracte supraevaluate semnate de cele trei ministere cu Microsoft. Toate documentele privind contractele pentru licenţele de la Microsoft au trecut pe la Secretariatul General al Guvernului. Executivul a dat şi o hotărâre, în acest sens, în decembrie 2003. Conform procurorilor, reprezentanţii Secretariatul General al Guvernului au ajuns la vremea respectivă la concluzia că este mai bine să închirieze licenţele, nu să le cumpere.

În următorii ani, contractul a fost completat cu acte adiţionale iar costul închirierii a crescut de la 54 la 105 milioane de dolari. Cumpărarea costa doar 41 de milioane de dolari. După izbucnirea acestui scandal, reprezentanţii companiei au anunţat că vor pune la dispoziţia anchetatorilor toate documentele de care aceştia vor avea nevoie


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro