Relaţiile sexuale cu roboţi ar putea deveni o realitate şi mâine, a prezis un cercetător în domeniul inteligenţei artificiale în cadrul unei conferinţe dedicate jucăriilor sexuale interactive şi relaţiilor cu roboţii umanoizi, desfăşurată săptămâna aceasta la Londra, relatează AFP.
Deşi filmele de pe marele şi micul ecran precum 'Ex Machina' şi 'Westworld' au explorat ideea androizilor ca obiect al dorinţei, roboţii sexuali rămân deocamdată de domeniul ficţiunii.
Acest lucru ar urma să se schimbe foarte rapid, potrivit specialistului David Levy, "odată cu apariţia primilor roboţi sexuali undeva anul viitor". Compania californiană Abyss Creations a anunţat că vrea să lanseze pe piaţă începând din 2017 primii roboţi sexuali, care vor semăna întru totul cu fiinţele umane.
Între timp, ultimele inovaţii în materie de jucării sexuale electronice au fost prezentate în cadrul conferinţei organizate de Universitatea Goldsmiths din Londra, precum o aplicaţie mobilă ce permite cuplurilor să schimbe săruturi la distanţă denumită 'Kissenger'. O altă aplicaţie care propune schimburi de astfel de senzaţii, 'Teletongue', este în curs de dezvoltare la Universitatea Keio din Tokyo.
Lynne Hall, de la departamentul de ştiinţe informatice al Universităţii britanice din Sunderland, este de părere că relaţiile sexuale cu roboţii ar putea crea "o experienţă sexuală fantastică". "Sunt multe avantaje în ce priveşte sexul cu roboţi... Este sigur, nu se poate contracta nicio boală şi poate fi controlat", a declarat ea.
Totuşi, potrivit unui studiu desfăşurat de Institutul de imagistică din Malayezia, în colaborare cu City University, deşi persoanele sunt în general deschise posibilităţii ca oamenii să fie atraşi de roboţi, majoritatea nu preconizează să-şi ia un robot ca amant.