Luni, 19 martie 2018 - 6:50:18
EUR
EURO = 4.6646 RON
Moneda euro a crescut
USD
USD = 3.7833 RON
Dolarul american a crescut
rss
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Comerţul online - ghidul întreprinzătorului - IV


7 ianuarie 2014

În acest material vă voi prezenta câteva detalii despre administrarea unui magazin online.

După cum v-am spus în materialul Comerţul online - ghidul întreprinzătorului - II, poza (ele) produselor pe care le comercializaţi sunt extrem de importante. Este bine ca produsele să aibă poze clare, mari, cu rezoluţie ridicată, iar descrierea lor să fie foarte detaliată. Nu ascundeţi producătorul şi ţara în care a fost  fabricat produsul.

Introducerea produselor în magazinul online este o operaţie care necesită timp şi răbdare. Din experienţa vă spun că introducerea unui produs în magazin necesită, pentru un administrator experimentat, cel puţin 15 minute. Problema cea mai spinoasă a unui magazin online o reprezintă pozele produselor, care în majoritatea cazurilor trebuie prelucrate. Nu folosiţi pe site poze de dimensiuni variabile. Este recomandabil că pozele produselor să aibă toate aceeaşi dimensiune, fixă, spre exemplu, de 640 x 480 px. Pozele de detaliu pot fi mai mari, dar nu depăşiţi o rezoluţie mai mare decât o oferă marea majoritate a display-urilor (cele uzuale) de 1024 x 768 px. Detaliul trebuie să reliefeze exact ceea ce doriţi să detaliaţi, respectiv numai zona din produs pe care o detaliaţi, fără "restul produsului".

Pentru a scuti foarte multă muncă, nervi şi bani, este recomandabil că pozele tuturor produselor să fie făcute de un profesionist, care are aparatura necesară realizării pozelor de produs. Este bine de ştiut că există fotografi profesionişti care se ocupă numai cu realizarea pozelor de produs. Costul realizării pozelor de către un profesionist este mult mai mic decât costul prelucrării pozelor în photoshop. În plus, calitatea pozelor de produs realizate de către un fotograf profesionist este inegalabilă şi incomparabilă cu cele prelucrate în photoshop. Un profesionist în fotografia de produs îl găsiţi aici.

Categoriile produselor trebuie să aibe descrieri scurte şi concise, iar pentru un plus de optimizare SEO a site-ului este recomandat să le asociaţi şi iconiţe. De asemeni, este recomandat ca site-ul dvs. să permită share-ingul categoriilor pe reţelele de socializare.

În administrarea magazinului este bine să puteţi introduce producători, precum şi ţările în care sunt fabricate produsele. De asemenea, este benefic să puteţi încărca logourile producătorilor. Vă ajută şi la optimizarea SEO şi conferă produselor un plus de acurateţe vizuală.

Pentru o utilizare uşoară a magazinului dvs. online, este util ca în categoriile de produse să existe posibilitatea filtrării acestora, după atributele produselor. De aceea, în pagina de administrare a produselor este recomandat să puteţi introduce atribute ale produselor: culoare, greutate, etc.

Întrucât prima pagină a site-ului are un impact vizual foarte mare asupra vizitatorului, este util să puteţi stabili dvs. ordinea în care apar produsele pe prima pagină. Nu totdeauna veţi avea promoţii sau lichidări de stocuri pe care să le afişaţi în pagina superioară a site-ului. De aceea, posibilitatea stabilirii în ce ordine să apară produsele pe prima pagină este o funcţie extrem de utilă.

În practică am întâlnit şi situaţia în care, operatorii de vânzări, nu procesau comenzile primite (din comoditate, etc). De aceea, este recomandabil ca orice comandă primită pe site să nu poată fi ştearsă de către operatorii de vânzări. Este util ca magazinul online să fie structurat pe nivele de acces, dvs. ca proprietar să veţi acces maxim şi numai dvs. să puteţi şterge/anula comenzi.

O problemă foarte delicată a comerţului online este costul transportului produselor. Am întâlnit numeroase situaţii în care produsul costa câţiva lei, iar transportul câteva zeci de lei. Este bine să aveţi afişat pe site preţul cât mai corect al transportului, cu toate că este destul de greu de estimat exact, din cauza "greutăţii produselor". Când procesaţi o comandă, informaţi clientul asupra preţului exact al transportului, pentru a fi scutiţi de neplăcutul "retur" al produselor.

Dacă doriţi să aveţi un magazin online prosper, din care să faceţi bani, fără a pierde timp şi nervi, vă recomand să urmaţi toate aceste sfaturi.

În materialul următor voi aborda mult dorita şi scumpă "optimizare SEO". Nu ignoraţi faptul că google este un gigant care trăieşte din reclamă şi publicitate! Înainte de a deveni unul dintre finanţatorii acestui gigant, este bine să lecturaţi materialul care va urma.

Pentru orice informaţii suplimentare, nu ezitaţi să mă contactaţi!


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(88 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Servicii medicale de calitate la standarde europene

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


loading...

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


Scoala de Arte Frumoase Ploiesti

Clinica medicala Elit Medical din Ploiesti

Stomatologie Pediatrica - Clinica Stomatologica Copii

Cristi Cimpeanu foto

Vaccinurile salveaza vietiHoroscopul zilei

BERBEC TAUR
berbec Parcurgeti o perioada favorabila in plan profesional, care va motiveaza sa munciti intens. Atentie: riscati sa ajungeti relativ repede la epuizare.Eastrolog.ro va sfatuieste sa va menajati si sa va relaxati mai mult. Evitati orice fel de exces!Este o zi foarte buna pentru a da un nou avant relatiei cu persoana iubita taur S-ar putea sa fiti indispus si irascibil, probabil din cauza acumularii unor frustrari. Va recomandam sa incercati sa va detasati si sa va relaxati.In plan profesional este posibil sa apara castiguri suplimentare sau sa descoperiti o modalitate de a creste veniturile in scurt timp.In a doua parte a zilei nu este exclus sa auziti vesti despre o fosta iubire sau chiar sa o revedeti
GEMENI RAC
gemeni In plan profesional este o zi buna pentru atragerea de noi investitori sau parteneri intr-un proiect nou.Eastrolog.ro va sfatuieste sa profitati de aceasta conjunctura astrala favorabila pentru a face planuri de viitor, mai ales in ceea ce priveste colaborarile, parteneriatele sau proiectele de grup.Spre seara este posibil ca persoana iubita sa va faca o surpriza placuta rac Parcurgeti o perioada cu potential excelent in plan profesional.Este posibil sa fiti avansat sau sa vi se incredinteze o sarcina deosebita, a carei rezolvare va poate aduce avansarea. Eastrolog.ro va recomanda sa va implicati cu hotararea, pentru a putea profita de aceasta configuratie astrala benefica.In a doua parte a zilei s-ar putea sa participati la o reuniune intr-un cerc nou, cu care descoperiti ca aveti multe in comun
LEU FECIOARĂ
leu Este o zi favorabila initiativelor originale, indraznete.In plan profesional se intrevede o calatorie de afaceri sau inceperea unui curs ori a unui studiu de perfectionare. In a doua parte a zilei aveti ocazia sa imbunatatiti relatia cu rudele partenerului de viata fecioara S-ar putea sa fiti nevoit sa renegociati aspectele financiare ale unui parteneriat. Ar putea fi vorba si despre o suma de bani legata de o mostenire, un partaj ori un imprumut.In relatia cu persoana iubita ar putea aparea anumite tensiuni. Daca reusiti sa calmati atmosfera, puteti petrece momene romantice deosebite
BALANŢĂ SCORPION
balanta O zi favorabila la locul de munca sau in afaceri. Aveti sanse de reusita in negocieri, in interviuri de angajare, concursuri, examene.In plan sentimental, este o perioada buna pentru a relansa relatia cu persoana iubita. Daca sunteti single, nu este exclus ca azi sa faceti cunostinta cu viitoarea iubire.Eastrolog.ro va recomanda sa va menajati sanatatea si sa va odihniti mai mult scorpion La locul de munca sau in afaceri este posibil sa survina evenimente neasteptate, care va obliga sa va schimbati programul. Un proiect nou ar putea sa tensioneze relatia cu colegii sau cu partenerii de afaceri. Eastrolog.ro va sfatuieste sa va folositi resursele de calm si diplomatie pentru a risipi tensiunile.In a doua parte a zilei va puteti relaxa in compania celor dragi
SĂGETĂTOR CAPRICORN
sagetator Se pare ca va resimtiti dupa eforturile depuse in ultima vreme in plan profesional. Azi sunt recomandate activitatile care necesita mai putin efort si mai multa ingeniozitate.In a doua parte a zilei este recomandat sa petreceti cat mai mult timp impreuna cu copiii (daca aveti), cu persoana iubita sau relaxandu-va cu un hobby creativ.Daca nu aveti inca un partener de viata, azi sunt sanse sa intalniti dragostea capricorn In plan profesional, este o zi favorabila conceperii unor proiecte sau metode originale, ingenioase, inovatoare.In camin aveti posibilitatea sa dezamorsati eventualele tensiuni si sa imbunatatiti relatiile cu parintii.Este o perioada buna pentru lucrari de renovare a locuintei, gradinarit etc
VĂRSĂTOR PEŞTI
varsator O zi cu mari sanse de succes in negocieri, examene sau interviuri de angajare. Sunteti convingator si reusiti sa impuneti respect.In a doua parte a zilei este posibil sa apara tensiuni in relatiile cu rudele sau cu vecinii. Puteti sa aplanati un potential conflict daca discutati cu calm si faceti apel la diplomatie.Atentie la tendinta de a fi mai rigid in gandire decat de obicei pesti In prima parte a zilei s-ar putea sa nu fiti intr-o stare de spirit prea buna. Eastrolog.ro va sugereaza sa amanati activitatile care necesita capacitate de concentrare.Este o perioada foarte buna pentru a gasi noi metode de crestere a veniturilor. Sunt favorizate ideile ingenioase si abordarile originale.Se intrevad castiguri frumoase, dar nu fara efort si perseverenta
Sursa: www.eastrolog.roISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2018
Autentificare
stiriactuale.ro