Miercuri, 24 aprilie 2024 - 5:31:44
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


România poate deveni centrul mondial IT


26 decembrie 2014

România ar putea deveni capitala afacerilor în domeniul IT. Potrivit revistei Forbes, ţara noastră are aproape 64.000 de specialişti în domeniul tehnologiei, adică cel mai mare număr de angajaţi în domeniul IT din toată Europa. Iar dacă va continua aşa, spun analiştii, în doi ani va putea concura cu Londra.

Domeniul IT a cunoscut o dezvoltare foarte rapidă şi înfloritoare în ultimii ani, în România. Cele mai importante centre sunt la Bucureşti, Timişoara, Iaşi şi Cluj. Domeniul este foarte atractiv, mai ales pentru tineri, din perspectiva salariilor. Un începător poate să câştige chiar şi 3.000 de lei lunar.

În ţara noastră au fost dezvoltate multe aplicaţii care sunt recunoscutepe plan internaţional, de aici şi această previziune a revistei Forbes, că România va fi un rival demn de luat în seamă chiar şi pentru Londra.

Silicon Valley de România. Aşa a fost denumit oraşul Cluj-Napoca, de jurnaliştii de la prestigioasa publicaţie franceză „Paris Match”. 8.000 de ingineri IT realizează pagini web şi aplicaţii de internet pentru companii franceze sau britanice, pentru un salariu între 500 şi 2000 de euro pe lună. Oraşul universitar din Transilvania a devenit un El Dorado al iubitorilor informaticii, scrie revista pariziană.

Un alt centru aflat în clasamentul informaticii este Iaşiul. Programatorii de aici sunt printre primii din România care vor dezvolta aplicaţii pentru Google Glass.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro