Marţi, 23 aprilie 2024 - 8:44:09
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


5 sfaturi menite să te ajute când treci de la pokerul online la cel live


12 septembrie 2022

În ultima vreme, tot mai mulţi jucători de top de poker au început în mediul online şi au ajuns să aibă succes şi la turneele live. Un caz elocvent este al lui Espen Jorstad, un jucător şi streamer de poker online, care a reuşit să se impună în Main Event-ul de la WSOP 2022, unul dintre cele mai importante turnee. Iar dacă şi tu te gândeşti să treci de la pokerul online la cel live, iată câteva sfaturi menite să te ajute atunci când joci la mese cash şi nu numai.

Recomandările sunt următoarele:

1. Nu fii foarte serios! 

Pokerul trebuie să fie un joc distractiv, mai ales atunci când este jucat live. Dacă se vede pe faţa ta că eşti foarte serios ori prea axat pentru câştig, s-ar putea că celor din jur să nu le placă. Nu le arăta celor din jur că ai studiat pe larg jocul şi nu te lăuda că ştii să joci prea bine. Asta deoarece cei din jur vor evita să joace poturi cu tine, cu gândul că le vei lua banii şi nici nu vor apuca să se distreze. Foarte mulţi jucători se gândesc că, dacă nu câştigă, măcar să se simtă bine în perioada petrecută la masă. Iar dacă ajung la masă cu adversari foarte serioşi, nu vor reuşi să facă acest lucru.

 

2. Renunţă la tehnologie!

Mulţi oameni care joacă poker online au pe fundal muzică sau îşi verifică destul de des telefonul. Totuşi, evită să te aşezi la masă cu căştile în urechi. Asta deoarece muzica îţi îngreunează concentrarea şi trebuie să fii atent doar la ce se întâmplă la masă. Spre deosebire de mediul online, cu siguranţă vei sesiza câteva diferenţe când vei juca live. Mai mult, e important să socializezi dacă joci live, căci până la urmă acest lucru face parte din farmecul pokerului. În plus, dacă vei sta pe telefon sau cu căştile în urechi s-ar putea să le transmiţi celor din jur mesajul că eşti dezinteresat de joc.

3. Îmbracă-te adecvat!

Poate că atunci când te distrezi online o poţi face şi în pijamale, dar când mergi să o faci live ţinuta ta spune ceva despre tine. Ia-ţi haine confortabile, dar care să nu îţi dea nivelul de gol. Foarte mulţi jucători buni se îmbracă în pantaloni de trening şi hanorac, iar glugă o ţin de multe ori peste cap. Aceasta este considerată de unii chiar o uniformă în poker. Însă dacă nu doreşti să le araţi nivelul tău evită să te îmbraci astfel. Nu ai vrea să le transmiţi celor din jur că eşti foarte priceput în ale pokerului, lasă-i să descopere asta după ce le iei jetoanele.



4. Nu încercă să te dai în spectacol!

Evită să foloseşti jargonul pokerului de lux, cu diverşi termeni care să arate cât de mult ai studiat jocul. Nu încerca să te dai din spectacol pentru a le arăta celor din jur ce cunoştinţe ai tu despre poker. S-ar putea să nu le placă sau să te considere un tocilar. Păstrează-ţi capacitatea de analiză şi cunoştinţele pentru tine şi aplică-le la masă. Se spune că în poker a fi un jucător pe care ceilalţi îl apreciază la masă este să îi faci să se simtă în largul lor. Astfel, încearcă să fii acel om de treabă, glumeţ şi sociabil, în loc să fii arogant şi să-ţi arăţi cunoştinţele ori să te lauzi cu câştigurile anterioare.

5. Fii relaxat!

Când te aşezi la masă trebuie să ai în minte un singur gând: să te distrezi. Dacă ţinteşti câştigurile în bani s-ar putea să fii crispat şi să părăseşti masa destul de repede. În plus, nici nu le vei da o stare prea bună celor din jur. Relaxează-te şi bucură-te de fiecare minut petrecut la masă. Astfel te poţi concentra mai bine şi poţi lua deciziile potrivite pentru tine pentru a avea succes.

Sfaturile de mai sus se aplică în special când joci la mese cash. Dacă joci la turnee, lucrurile se schimbă puţin, din moment ce adversarii nu vor putea schimba masă şi cei din jur nu sunt la fel de interesaţi de socializare ca la mesele cash. Dar chiar şi atunci trebuie să fii relaxat şi să încerci să te distrezi pentru ca până la urma scopul pokerului acesta trebuie să fie.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro