Joi, 28 martie 2024 - 10:11:41
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ooopsss ... faceti un update!


12 ianuarie 2016

Pana de curand, nimeni nu mai folosea ca browser de navigare Internet Explorer, browserul implicit al windows-ului. Toata lumea adula Chrome-ul sau Firefox-ul. Tehnologia a avansat, site-urile web pe care navigati cer resurse avansate de sistem si multi dintre Dvs. ati constatat ca sistemul de calcul (sau laptopul) se misca greu, greu de tot ... Nici macar Chrome-ul sau Firefox-ul nu mai fac fata facebook-ului, folosite de marea majoritate a internautilor.

Multi dintre prietenii si clinetii mei mi-au cerut sfatul ce browser sa foloseasca pentru "zilele noastre". Facebook a dezvoltat foarte mult platforma sa, care a depasit cu mult browserele uzuale, multi dintre utilizatorii uzuali avand mari probleme atat in a "sta pe facebook" cat si in a comenta pe diferite site-uri care folosesc autentificarea prin facebook pentru comentarii.

Ca programator web, eu am nevoie de absolut toate browserele, pentru că un site pe care il programez trebuie sa arate bine indiferent de ce browser foloseste vizitatorul site-ului. De aceea, folosesc urmatoarele browsere: Firefox, Internet Explorer, Chrome si Sea Monkey, toate pe platforma windows. Suplimentar, mai folosesc si alte browsere, dar acestea nu fac obiectul acestui articol.

La ora actula, pentru windows, va recomand Sea Monkey, cel mai performant si mai rapid browser web. Il puteti descarca de la adresa http://www.seamonkey-project.org/releases/. Se misca extrem de bine pe orice site, chiar daca nu are o interfata la fel de comoda si prietenoasa precum Google Chrome.

Mai deunazi, Microsoft si-a anuntat ultimul browser, Internet Explorer 12. Am fost curios sa vad ce stie sa faca acest browser. Pe windows 7, ultima versiune de Internet Explorer este 11 (poza materialului).

Pentru toti utilizatorii de windows 7 (si pentru cei care piratati windows-ul), de la adresa:  http://www.microsoft.com/en-us/download/internet-explorer-11-for-windows-7-details.aspx puteti descarca ultima versiune de Internet Explorer 11. Versiunea 12 este numai pentru cei care aveti pe sistem windows 8 sau windows 10. Ultima versiune de Internet Explorer se poate descarca de la adresa mentionata si pe calculatoare pe care nu aveti licenta (aveti o piraterie de windows).

Absolut pentru toti utilizatorii, va recomand instalarea Internet Explorer 11 sau 12, un browser matur care "bate" de departe Chrome-ul si Firefox-ul. Merge "parfum" atat pe facebook, cat si pe toate site-urile moderne.

Odata ce ati instalat ultima versiune de browser de la Microsoft, lucrurile incep sa se miste si sa arate mult mai bine, insa mai aveti o problema: virusii!!! Va rog frumos sa nu mai postati pe facebook clipuri porno, stim de unde sa le luam fara sa ne virusam! Cred ca este cazul sa cumparati un antivirus bun, cu ajutorul caruia sa va dezinfectati sistemul de calcul. Din experienta va recomand Kaspersky, un antivirus matur, care nu numai ca va scoate toti virusii pe care ii aveti acum pe sistemul de calcul, dar va protejeaza si in viitor de virusi. Ca utilizator profesionist, va recomand acest antivirus, pentru un pret de aproximativ 60 lei / an. Va garantez ca merita si ultimul leut pe care il dati pe el.

Insa, mare, mare atentie la licenta de antivirus!!!! Antivirusul va citi licenta de windows pe care o folositi (cea pirtata, evident) si daca reinstalati windows-ul fara aceeasi licenta, in perioada in care il aveti cumparat nu va mai functiona.

Concluzionand, faceti update la Internet Explorer, chiar daca folositi windows piratat. Daca vreti sa fiti si protejat impotriva virusilor ... aveti o problema. Cumparati windows-ul (o licenta "home edition" va este suficienta) si cumparati o licenta de Kaspersky. Odata ce ati cumparat o licenta de windows home edition (preturi incepand de la 470 lei) puteti cumpara si un antivirus cu licenta. Sau ... Folositi Sea Monkey ca browser si folositi ce antivirus gratuit / piratat doriti.

Insa, va dau un sfat: nu va bazati pe antivirusii gratuiti, trial sau piratati. Acestia vor functiona pentru 30 zile sau pentru o perioada limitata de timp, pana cand casele de software se for prinde ca folositi o cheie pirat de activare a antivirusului.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro