Joi, 12 septembrie 2024 - 2:37:18
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Toţi utilizatorii de Yahoo! Mail trebuie să-şi schimbe parolele


15 decembrie 2016

Datele a aproximativ un miliard de utilizatori Yahoo! au fost afectate de un atac cibernetic, a anunţat gigantul IT, potrivit The Telegraph. Atacul a fost comis în vara lui 2013, însă abia acum a fost depistat, după ce servicii de securitate americane au furnizat companiei Yahoo date furate de o terţă parte.

Hackerii au reuşit să sustragă nume de utilizatori, adrese de mail, numere de telefon, date de naştere, dar şi parole de acces şi răspunsuri la întrebări de securitate, a transmis Yahoo. Compania americană a transmis că nu au fos sustrase şi informaţii cu privire la conturi bancare. Ar fi afectate aproximativ 1 miliard de conturi.

În urmă cu câteva luni, Yahoo s-a mai confruntat cu o problemă asemănătoare. Atunci, ar fi fost afectate în jur de 500 de milioane de conturi.

Acest lucru s-a întâmplat, potrivit reprezentanţilor Yahoo, în urma unui atac cibernetic masiv al unui grup de hackeri plătiţi de un stat. Cei de la Yahoo au transmis că există deja o anchetă în care sunt implicate şi autorităţile statului. Compania a trimis şi un mesaj utilizatorilor în care cere, printre altele, preventiv, schimbarea parolelor conturilor de mail.

Pentru astfel de situaţii, specialiştii în securitate cibernetică de la Bitdefender recomandă câţiva paşi pe care ar trebui să-i faci ca să nu fii afectat. Iată care sunt aceştia:

1. Schimbaţi parola contului în cel mai scurt timp şi asiguraţi-vă că folosiţi metode de autentificare în mai mulţi paşi, adăugând parolei clasice, în mecanismul de logare, şi numărul de telefon personal sau întrebări suplimentare de securitate. Schimbarea parolei este recomandată pentru toate conturile unde respectiva adresă de e-mail e folosită în procesul de logare. Este important să nu refolosiţi pe viitor vechea parolă!

2. Fiţi atenţi la campanii de phising (înşelăciune). De regulă, răufăcătorii profită de breşe de securitate puternic mediatizate pentru a trimite e-mail-uri către milioane de utilizatori în numele companiei afectate. Cum utilizatorii se aşteaptă să primească în această perioadă e-mailuri care să explice impactul breşei asupra datelor personale, şansele ca aceştia să deschidă un mesaj provenit în mod aparent de la Yahoo cresc semnificativ.

3. Instalaţi o soluţie de securitate pentru a reduce riscul infectării în cazul accesării unor linkuri sau fişiere ataşate cu conţinut periculos. Prin accesarea unor paginii de internet infectate, utilizatorii pot descărca involuntar chiar ameninţări de tip ransomware care blochează accesul la fişiere şi solicită plata unei sume de bani pentru a furniza cheia de decriptare.

„Breşele care se materializează în furt de date au impact pe termen lung. Nu de puţine ori hackerii care intră în posesia acestor informaţii abordează victimele prin e-mail-uri care par că vin din partea companiei afectate. Deoarece victima se aşteaptă să fie contactată, aceasta e mai dispusă să dea click pe linkurile incluse sau să divulge informaţii suplimentare solicitate de hackeri”, spune Bogdan Botezatu, specialist în securitate cibernetică al Bitdefender.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Hidroprahova


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 11 septembrie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro