Vineri, 26 aprilie 2024 - 1:24:50
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cum sa reduci bounce rate-ul dupa ce migrezi pe servere de gazduire VPS?


22 iunie 2021

Atunci cand achizitionezi un plan de gazduire VPS, reducerea ratei de respingere a vizitatorilor ar trebui sa se numere printre prioritati. Intr-un astfel de moment, mai mult ca sigur traficul a crescut si iti doresti ca oamenii sa ramana pe pagini pentru a lasa aprecieri, comentarii, distribuiri sau adresa de email. De asemenea, perioada de activitate are legatura cu rata de conversie si vanzarile generate pe termen lung. Iata ce trebuie sa stii despre asta!

Cum este determinat bounce rate-ul?

Rata de respingere reprezinta procentajul celor care au intrat pe o pagina, fara sa efectueze nicio alta actiune. Cu cat acest numar este mai mare, cu atat iti sunt redusele sansele de a ocupa pozitii de top in motorul de cautare Google. Bounce rate-ul real este greu de calculat, deoarece oamenii ies de pe site-uri tot timpul. Exista insa o diferenta intre modul in care se intampla asta.

Un bounce rate real intr-un pachet de gazduire VPS ajunge adesea la 50-70% din numarul total al sesiunilor. La prima vedere, poate parea extrem de mult, dar o cifra sub 30% reprezinta, in general, doar o eroare de calcul.

Mareste viteza de incarcare

Multi vizitatori parasesc paginile inainte de a ajunge pe acestea. Asadar, daca informatia nu este livrata instant, vor fi pierderi in ceea ce priveste conversiile. Din fericire, poti analiza oricand timpii de raspuns intr-un instrument precum Pingdom. Imediat ce afli care sunt rezultatele, vei primi diverse sfaturi pentru imbunatatire. In general, ceea ce trebuie sa faci este sa modifici dimensiunile imaginilor.

Poti dezinstala si anumite pluginuri pe care nu le mai folosesti de pe serverul de gazduire VPS sau sa introduci un sistem de caching. Dupa ce ai modificat scripturile CSS si pe cele JavaScript, vor fi diferente. Acest proces necesita insa cunostinte in domeniu si ar putea fi necesar sa angajezi pe cineva specializat in programare.

Creeaza o pagina 404

Paginile 404 sunt cele pe care vizitatorii ajung atunci cand intra pe un link care nu mai este valid. Daca nu ai setat una, este afisata o eroare. Cu toate acestea, scopul sectiunii ar trebui sa fie un ghidaj spre o anumita actiune. De exemplu, poti seta o pagina care sa duca spre diverse produse din magazin sau care sa solicite adresa de email. Unele firme de gazduire VPS se folosesc de umor si de cuvinte cu impact emotional in titlu pentru a atrage atentia. Cea mai usoara metoda de a crea aceasta pagina este prin intermediul unui plugin. Se poate utiliza si un template dintr-un website builder sau unul creat de un designer.

Modifica meniul si sectiunile afisate

Meniul de navigare nu ar trebui sa includa prea multe pagini. In schimb, pe acesta ar trebui afisate doar legaturile cele mai importante. Pentru a-ti ajuta vizitatori sa ajunga mai rapid la destinatia dorita, include un buton de cautare. Schimba sectiunea din „sidebar layout” in „full content layout”, deoarece aceasta practica este din ce in ce mai apreciata incepand din anul 2020. Poti adauga si posturi similare in partea de jos a pagini, pentru a-i face pe vizitatori sa citeasca mai mult.

Ce alte optimizari se fac pentru a reduce bounce rate-ul?

Desi exista multe sfaturi prin care poti sa reduci rata de respingere, cel mai mult conteaza sa ai un website de calitate. Asigura-te ca alegi servicii de gazduire VPS cu certificat SSL, backup automat si spatiu de stocare SSD pentru a oferi utilizatorilor o experienta de cea mai buna calitate. 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro