Joi, 25 aprilie 2024 - 1:06:31
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Gamer, meseria din care ieşi la pensie la 20 de ani


18 mai 2015

Meseria de gamer profesionist abia se face cunoscută la noi. Doar că în multe dintre ţările asiatice, i se dă importanţa cuvenită. Şi rămâne una exclusiv pentru tineri. Mai ales că după 20 de ani, viteza de reacţie scade şi mecanica jocului începe să fie mai dificilă, după cum recunoaşte şi Diego Quas Ruiz, un jucător profesionist de League of Legends, pentru Business Insider.

Cei care nu se retrag la 20 de ani din cauza simţurilor din ce in ce mai leneşe, încep să se sature de turneele lungi şi obositoare.

Aşa că pensionarea este o opţiune. Doar că nu înseamnă că vor sta pentru restul zilelor pe plajă, chiar dacă un jucător ajunge la 100.000 de euro pe an, tot nu le ajunge să se întreţină până la sfârşitul zilelor.

Aşa că trebuie să se gândească la un plan. Christian IWDominate Rivera Left şi  Diego „Quas” Ruiz joacă de cinci ani League of Legends, adică o perioadă foarte lungă în timpul jocurilor pe calculator. Christian se gândeşte în fiecare zi la ce va face după ce se va retrage şi spune că va rămâne în lumea jocurilor video. Cel mai probabil va juca tot jocuri pe calculator, se va înregistra şi va posta meciurile pe net. Există un public imens consumator de acest gen de entertainment. Este gratuit pentru cei care se uită, dar jucătorii câştigă din reclamă şi donaţii. Antrenoratul este o altă opţiune.

Alex „Xpecial” Chu plănuieşte să-şi finalizeze studiile după ce se retrage, doar că devine din ce în ce mai puţin entuziast să se întoarcă la şcoală, cu cât trece timpul.

Diego „Quas” Ruiz a studiat inginerie mecanică la o universitate din Venezuela, iar după ce iese la pensie ar putea să înveţe programare. Şi din când în când să mai facă filmuleţe de training pentru începători sau chiar să antreneze.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro