Marţi, 16 aprilie 2024 - 9:22:28
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Nokia revine pe piaţa de smartphone-uri şi tablete


20 mai 2016

În 2013, Nokia a vândut operaţiunile de telefonie mobilă producătorului american de software Microsoft pentru suma de 5,6 miliarde de euro. Conform acordului convenit la vremea respectivă cu Microsoft, Nokia nu va reveni pe piaţa telefoanelor mobile până la finele lui 2016.

Nokia va pune la dispoziţia unei noi societăţi finlandeze, denumită HMD Global, drepturile asupra mărcii Nokia, precum şi brevetele sale.

Grupul american Microsoft a anunţat, într-un comunicat, că va vinde activele din domeniul producţiei de telefoane mobile simple unei subsidiare a firmei taiwaneze Foxconn Technology, precum şi companiei HMD Global, contra sumei de 350 de milioane de dolari. În schimb, grupul american va continua să producă smartphone-uri, comercializate sub marca Lumia.

Noua societate care va produce telefoane marca Nokia mizează pe faptul că utilizatorii îşi vor aminti şi vor 'îmbrăţişa' un brand care a dominat piaţa de telefonie mobilă timp de 14 ani, până în 2012. Grupul finlandez a ratat, însă, trecerea la smartphone-uri, categorie de dispozitive apărută în 2007, odată cu lansarea iPhone de către Apple, şi care în prezent este dominată de dispozitivele ce utilizează sistemul de operare Android promovat de Google.

Sursa: Agerpres


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 16 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro