Vineri, 29 martie 2024 - 2:16:44
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Atenţie la ofertele de lucru suspect de generoase în industria jocurilor de noroc


26 septembrie 2022

Recent, locuitori din Macao au căzut victime ale unor înşelătorii legate de aşa-zise locuri de muncă în cazinouri din Asia de Sud-Est.

Poliţia judiciară chineză a primit rapoarte despre cinci cazuri în care locuitori din Macao au fost păcăliţi pentru a lucra în cadrul unor slujbe ilegale care implică activităţi frauduloase sau trafic de persoane în diferite ţări din Asia de Sud-Est.

Locuitorii respectivi au fost tentaţi cu aşa-zise locuri de muncă în cazinou, care plăteau salarii suspect de mari, de 5.000 de dolari sau mai mult, în ţări precum Cambodgia, Myanmar, Thailanda şi Laos.

Un purtător de cuvânt al Poliţiei Judiciare a împărtăşit informaţii în cadrul unei conferinţe de presă susţinute pe 18 august. Doi bărbaţi şi trei femei au raportat despre ofertele primite de ei sau de membrii familiei lor, care implică muncă în cazinouri din străinătate. Toate victimele sunt tineri în vârstă de douăzeci de ani.

Unul dintre cazuri a fost raportat de o tânără al cărei frate a fost atras în Laos cu un fals post de relaţii publice la un cazinou unde lucra un prieten de-al său. I s-au oferit 5.000 de dolari drept plată lunară, dar când a sosit s-a dovedit că a fost forţat să efectueze activităţi frauduloase. În cele din urmă a reuşit să scape.

Un alt bărbat a primit şi el o ofertă similară pentru un job de PR cu un salariu mare, dar a văzut la ştiri rapoarte despre escrocherii de locuri de muncă, aşa că a decis să nu meargă şi să raporteze cazul la poliţie.

De asemenea, poliţia a reuşit să convingă trei femei care urmau să călătorească în Cambodgia pentru un loc de muncă la un cazinou să renunţe la călătoria lor.


Poliţia avertizează oamenii din întreaga lume să fie vigilenţi

Conferinţa de presă susţinută de Poliţia Judiciară a avut ca scop atenţionarea locuitorilor asupra riscurilor pe care le prezintă astfel de oferte de muncă. Poliţia a precizat că ofertele de locuri de muncă înşelătorii vin prin site-uri web, reţele sociale sau chiar de la prieteni şi rude. Aceştia i-au avertizat pe oameni să fie vigilenţi şi să nu acorde încredere oricărei oferte de muncă, mai ales în cazul în care oferta include condiţii de muncă şi de plată prea bune pentru a fi adevărate.

Victimele unor astfel de escrocherii folosind false locuri de muncă sunt de obicei atrase în străinătate şi apoi prinse în capcană. Uneori, victimele sunt chiar ţinute ostatice şi forţate să desfăşoare activităţi ilegale, cum ar fi frauda telefonică, de exemplu.

Rapoarte similare din Hong Kong


Cazuri similare au fost raportate de autorităţile din Hong Kong. 20 de locuitori din Hong Kong au fost păcăliţi cu astfel de oferte de locuri de muncă care erau de fapt înşelătorii în străinătate. Poliţia a raportat că 8 încă sunt în Myanmar, dar nu au fost găsiţi încă în timp ce 12 sunt deja în siguranţă, iar 10 dintre ei se întorc în Hong Kong. Autorităţile din Hong Kong au înfiinţat un grup special care are ca scop să urmărească şi să ajute victimele unor astfel de escrocherii.

Celor care doresc fie să joace, fie să lucreze în industria jocurilor de noroc, li se recomandă cazinouri sigure, cu o reputaţie ireproşabilă, precum Unibet - jocuri online.

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro