Marţi, 19 martie 2024 - 1:30:36
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Un român a cucerit SUA cu o maşină 3D


31 mai 2014

În urmă cu o lună, la Târgul Auto Internaţional din New York, o maşina făcută la imprimanta 3D făcea furori printre participanţii la expoziţie, iar presa auto de peste Ocean i-a dedicat zeci de articole.

Jurnaliştii americani o consideră una dintre inovaţiile de top ale anului 2014 şi un simbol al celei de-a treia Revoluţii Industriale. Creatorul maşinii la imprimanta 3D este un roman, Ioan Florea.
„Am dormit trei ani pe fotoliul din atelierul facultăţii, dar au fost cei mai creativi ani din viaţa mea”. Asta a povestit Ioan Florea despre începuturile vieţii în Statele Unite.

Avea 27 de ani când a plecat din ţară. Absolvise Academia de Artă din Bucureşti, dar voia mai mult. Cea mai bună decizie i s-a părut să plece la un masterat în America. Atunci a început să studieze şi obiectele abstracte tridimensionale.

Maşina 3D cu care a participat la Târgul Auto Internaţional de la New York a fost văzută de peste 1 milion de oameni. Caroseria urmează linia de asamblare tradiţională a unei maşini, pe care  a "îmbrăcat-o" în cele mai noi tehnologii de imprimare 3D. A fost prima maşină de artă prezentată în cadrul unui salon auto şi a fost denumită una dintre inovaţiile de top ale anului 2014.

Ioan spune că dacă ar fi rămas în ţară ar fi ajuns probabil profesor de desen. Nu ar fi avut şansa să experimenteze arta contemporană aşa cum o face în America. 

În prezent, Ioan este în plin turneu expoziţional cu maşina 3D în Statele Unite şi mai are un proiect amplu în curs de finalizare: prima casă la imprimanta 3D, un proiect inspirat dintr-o casă "pe roţi" expusă la Muzeul de Artă Contemporană din Detroit.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro