Vineri, 26 aprilie 2024 - 1:58:29
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Internetul mobil: moft sau necesitate


31 ianuarie 2014

Operatorii de telefonie mobilă se întrec în oferte de trafic de date, fie doar pentru date, fie pentru voce şi date. Din păcate, preţul este încă destul de mare. 1 GB de trafic, pentru internet pe mobil este o ofertă destul de bună. Însă, pentru date, este o ofertă destul de modestă. Preţul pentru un trafic mobil per 1 GB date sare de 50 lei/lună. Consider că este destul de scump. AStfel, ajungem la întrebarea: internetul mobil, este un moft sau o necesitate ?

Răspunsul este destul de simplu. Pentru cei care desfăşoară afaceri pe internet, care au magazine online, site-uri de ştiri, etc, în mod sigur, internetul este o necesitate. Există un operator de telefonie mobilă care are în această perioadă o ofertă care include 2 GB trafic de date la viteza 4G şi apoi internet nelimitat la 64kbps pentru suma de aprox. 75 lei/lună. Este de departe, cea mai ieftină oferta de date. Ştiţi cum merge un internet de 64 kbps? Cum mergeau pe vremuri modemurile telefonice. Dacă nu faceţi download/upload, doar pentru facebook, messenger şi navigare, cei 64kbps merg acceptabil. Îmi aduc aminte, prin anii 1994 - 1996, când toată lumea folosea dial-up gratuit de la Connex, când prindeai o conexiune la 54 kbps, erai fericit! Nu mergea ea la 54 kbps, dar în jur de 32 kbps aveai. Ah, ce vremuri...

Însă dacă aveţi internet doar pe telefon/smartphone, 1 GB trafic de date lunar, în mod normal, vă este suficient. Foarte mare atenţie! Când ascultaţi muzica, de pe youtube, faceţi un trafic destul de mare. Youtube are 2 versiuni, pentru desktop şi pentru mobil. Asiguraţi-vă că atunci când ascultaţi muzica pe youtube de pe device-ul mobil, aţi selectat versiunea mobila.

Când citiţi presa online, este recomandabil să selectaţi versiunile de mobil. Nu sunt prea multe site-uri care au versiuni de mobil, dar este preferabil să navigaţi pe versiunile de mobil (ca pe http://m.stiriactuale.ro), pentru că traficul pe care îl faceţi va fi foarte mic. Reţineţi că versiunile de mobil diferă extrem de mult faţă de versiunile desktop, în condiţiile în care pe ambele versiuni, veţi avea acces la aceeaşi informaţie.

Din păcate, magazine online cu versiune de mobil sunt foarte puţine. Dar dacă vă doriţi o pendulă sau un ceas frumos pentru masă/şemineu, puteţi accesa versiunea de mobil a magazinului online Kens, http://m.kens.ro

Decizia privind utilizarea internetului pe mobil vă aparţine, în funcţie de necesităţi. Dar nu uitaţi, că încă este extrem de scumpă, comparativ cu o conexiune fixă.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro