Vineri, 29 martie 2024 - 9:03:32
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


NASA va produce o rachetă capabilă să transporte astronauţi pe Marte în 39 de zile


7 aprilie 2015

NASA va produce un nou tip de rachetă care va fi capabilă să transporte astronauţi pe planeta Marte în doar 39 de zile, relatează huffingtonpost.com.

Agenţia spaţială americană a încheiat un contract cu compania Ad Astra Rocket din statul american Texas pentru a dezvolta racheta VASIMR (Variable Specific Impulse Magnetoplasma Rocket).

"Este o rachetă ca nicio altă rachetă din trecut. Va fi o rachetă cu plasmă", spune Franklin Chang-Diaz, fost astronaut participant la programul navetelor spaţiale americane şi CEO al companiei Ad Astra Rocket, într-un mesaj video în care descrie noul lansator spaţial.

"Motorul VASIMR nu va fi folosit pentru a lansa de pe Terra diverse vehicule sau pentru a le aduce înapoi pe Pământ, ci va fi folosit pentru vehicule care există deja. Noi numim acest procedeu „propulsie intra-spaţială”", a adăugat el.

În timp ce misiunile spaţiale ce vizează orbite din apropierea Terrei vor putea să folosească energia solară pentru alimentarea vehiculelor spaţiale, o misiune spre Marte va necesita o putere de propulsie mult mai mare - cel mai probabil motoare cu propulsie nucleară - despre care compania texană spune că va reprezenta "o sursă ideală de propulsie în spaţiu".

Noul tip de motor ar putea să propulseze viitoarele rachete până pe planeta Marte în doar 39 de zile.

Contractul cu NASA, încheiat pe trei ani, contra sumei de 10 milioane de dolari, stipulează dezvoltarea unui prototip de motor care să fie capabil să funcţioneze la capacitate maximă timp de cel puţin 100 de ore.

Proiectul este finanţat în cadrul unui program special al NASA - Next Space Technologies for Exploration Partnership.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro