Miercuri, 24 aprilie 2024 - 5:33:23
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cum puteţi avea propriul site?


9 ianuarie 2014

Dacă vă doriţi să intraţi în mediul online, trebuie să faceţi următorii paşi:

- Vă cumpăraţi numele de domeniu dorit. Dacă doriţi un nume de domeniu românesc, adică.ro, autoritatea naţională care se ocupă cu administrarea domeniilor româneşti este Institutul Naţional de Cercetare dezvoltare în Informatică - ICI Bucureşti: http://www.rotld.ro, de unde puteţi cumpăra online nume de domenii.ro.
Numele de domeniu.ro este mai scump, dar îl plătiţi o singură dată, pe viaţă.
Este bine să vă alegeţi un nume de domeniu cât mai sugestiv pentru activitatea pe care o veţi desfăşura pe internet şi o extensie corespunzătoare acesteia. Spre exemplu, pentru afaceri, potrivite sunt şi domeniile .com, .biz. Pentru o firmă, puteţi alege şi extensia .org. Dacă doriţi un blog personal, puteţi alege extensia .info sau .net. Trebuie menţionat că numele de domenii cu aceste extensii sunt mult mai ieftine, în jur de 50 lei, dar se închiriază pe câte un an.

- Vă alegeţi o găzduire pentru site-ul dvs. Există o mulţime de firme care vă oferă găzduire, atât în România, cât şi în străinătate. Desigur, preţul variază foarte mult. Dacă publicul dvs. ţintă este în România, vă recomand găzduirea site-ului în România. Firma de hosting nu v-o pot recomanda, întrucât cu marea majoritate a firmelor foarte mari care asigură găzduire am avut experienţe foarte neplăcute de-a lungul vremii. Dacă plănuiţi să aveţi o afacere online serioasă, vă recomand să vă faceţi propriul server de internet pe care să vă găzduiţi site-ul. Este de departe cea mai scumpă soluţie, costurile fiind foarte ridicate, însă nu veţi avea absolut nicio problemă de nefuncţionalitate în timp. Nu neglijaţi şi traficul pe care îl veţi avea pe site. Site-urile care au trafic mare necesită şi costuri măricele de găzduire (de regulă, alegeţi un pachet business, mai ales ca spaţiu de stocare oferit, pentru email-uri).

- Vă alegeţi un model de site. Fie aţi văzut pe internet un site care vă place şi apelaţi la o firmă de web design să vă facă unul la fel, fie vă alegeţi o machetă frumoasă de pe cel mai mare site de machete din lume - http://www.templatemonster.com. Pe acest site, aveţi sute de mii de modele de site-uri, la preţuri fără concurenţă! Dacă vă alegeţi un site de aici, este bine să optaţi pentru pachetul Template + Installation, care se învârte în jurul sumei de 150$. Ce primiţi de banii aceştia? Pe numele dvs. de domeniu veţi avea instalat exact site-ul pe care l-aţi dorit şi nimic mai mult! Exemplu, pentru 139$, veţi obţine pe serverul dvs un site care va arăta şi funcţiona exact ca http://livedemo00.template-help.com/opencart_47716 şi nimic mai mult! Pentru a particulariza acest site conform cerinţelor dvs, vă asigur că nu este treabă simplă şi nu cred că veţi reuşi să schimbaţi prea multe din elementele care apar pe el. Cheltuiţi suma de 139$ şi rămâneţi cu o machetă frumoasă de site.
Un alt site foarte important de unde puteţi cumpăra machete foarte frumoase este http://www.joomlart.com.

Multe dintre machetele de aici le găsiţi şi ca piraterii pe internet, cu costuri 0. Spre exemplu, multe dintre ziarele online actuale, folosesc astfel de piraterii, adaptate mai bine sau mai prost cerinţelor de ziar online (ca o remarcă, am văzut un "ziar online" implementat atât de prost, încât nu mi-am imaginat că cineva ar putea citi un ziar online care are titlurile articolelor ciuntite pe prima pagină a site-ului!)

Costurile finale pentru a avea propriul dvs. site pe internet, în linii mari, sunt cam următoarele:

  • Nume de domeniu:.ro în jur de 200 lei/viaţă, altă extensie - 50 lei/an;
  • Găzduirea site-ului: în jur de 150 lei/an, pentru un pachet "personal".
  • Site-ul propriu-zis, în jur de 500 lei. Este foarte posibil ca această sumă s-o triplaţi, apelând la un specialist pentru a vă transforma macheta cumpărată într-un site care să conţină ceea ce doriţi dvs.

Aceştia sunt paşii principali pe care trebuie să-i faceţi pentru a avea propriul site pe internet. Pare simplu, dar dacă sunteţi o persoană pretenţioasă, care doriţi ca totul să iasă cum vreţi dvs, paşii rămân aceeaşi, dar costurile cresc foarte mult.

Dacă doriţi să aveţi un site serios, pentru propria firmă, uşor de administrat, care să arate şi să conţină elementele dorite de dvs, alegeţi o firmă de web design sau contactaţi-ne şi gândiţi-vă la costuri în jur de 2.000 lei, pentru un site de prezentare.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro