Duminică, 24 noiembrie 2024 - 11:11:16
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Este rentabil sa aveti propriul server de internet ?


21 ianuarie 2014

Pentru orice afacere online, cea mai buna solutie este sa aveti propriul server de internet. Este o solutie scumpa si necesita asistenta tehnica de specialitate. Avantajele pe care le aveti la propriul dvs. server sunt majore:

  • Nu sunteti conditionati de spatiul de stocare;
  • Puteti efectua campanii de email marketing dupa pofta inimii;
  • Puteti gazdui si alte aplicatii foarte utile pentru firma dvs, ca spre exemplu ALFRESCO - un document manager gratuit, care functioneaza excelent pe Linux. De regula, aplicatiile de document - manager la nivel de "corporate" sunt foarte scumpe;
  • Puteti sa va creeati un numar nelimitat de adrese de email. Serverele de email din Linux sunt gratuite, de regula extrem de greu de configurat, dar au avantajul major ca sunt gratuite, pentru un numar nelimitat de adrese de email. Trebuie sa stiti ca pentru serverele de windows, serverele de email (gen Microsoft Exchange Server) sunt extrem de scumpe si se vand "la numarul de casute de email pe care le puteti avea". In Linux, absolut totul este nelimitat si gratuit!
  • Puteti sa va instalati si configurati PHP-ul, serverul de web (Apache, etc), serverul de email (Sendmail, Exim, Postfix, etc), serverul de baze de date (Mysql, PostgreSQL, etc) dupa bunul plac si cerintele specifice activitatii dvs;
  • Puteti sa aveti propriul gateway de SMS pentru SMS marketing. Pe Linux, exista un gateway de SMS absolut remarcabil. Este gratuit si foarte usor de folosit / programat - GAMMU
  • Puteti sa va configurati "Relay" -ul pentru email-uri, dupa pofta inimii.

Evident ca toate aceste avantaje, au si un dezavantaj major: pretul! Pentru a avea propriul server de web, este necesar sa aveti o conexiune permanenta la internet pe firba optica, cu IP fix si "reverse DNS" facut de providerul de internet. Preturile sunt cam urmatoarele:

  • Conexiune la internet cu IP fix, "reverse DNS" pe fibra optica - pleaca de la 55 Euro / luna - cea mai buna oferta pe care am gasit-o la UPC si care "merge beton".
  • Calculatorul pe care il veti face server - Va recomand un calculator foarte bun pe care sa-l faceti server, cu un procesor I7 si 32 GB RAM. Pretul unui astfel de sistem este in jur de 4.000 lei. Daca optati pentru o masina "tip server", nu un "calculator mai bun", pretul urca vertiginos.

Insa, pentru marea majoritate a firmelor, o masina de calcul de calitate, in configuratia amintita, la un pret de aprox. 4.000 lei vă va satisface toate cerintele pentru cel putin 10 ani.
Pentru o firma mare, unde doriti implimentarea unui sistem de document manager sau "enterprise manager" + server email + server web, de departe cea mai buna solutie este propriul server.

In afara de dezavantajul major al pretului, pentru a avea propriul server, trebuie sa apelati un specialist pentru a va instala si configura acest server. Nu uitati si costurile de mentenanta ale acestui server.

In functie de cerintele firmei dvs, puteti opta pentru solutii de gazduire tip "cloud". Solutile de tip "cloud" au un pret foarte atractiv, dar un dezavantaj major: toate datele din firma dvs. "sunt la altul".


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Hidroprahova


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 22 noiembrie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro