Milioane de lire sterline au fost furate în ultima din bancomatele din Marea Britanie printr-o breşă în securitatea informatică a bancomatelor descoperită de Kaspersky. Dacă până acum banii erau scoşi prin clonarea cardurilor, infractorii au trecut la nivelul următor. Preiau controlul aparatelor, introducând un virus informatic, dintr-un centru de comandă. Odată introdus acest virus, infractorii repornesc bancomatele şi le fac să scoată bani prin introducerea unor parole.
Banii sunt ridicati de la bancomat de un aşa-numit „cărăuş”, care primeşte parola prin telefon. Operaţiunile au loc în general duminica şi luni noapte, când bancomatele sunt cel mai puţin folosite şi riscul de identificare este minim.
Noutatea în acest nou tip de atac este că infractorul nici macar nu trebuie să mai deţină un card. Parola oferita de virusul informatic este suficienta pentru extragerea banilor. Până în acest moment specialiştii de la Kaspersky au descoperit 31 de astfel de atacuri, însă tot ei spun că numărul poate să fie mult mai mare. Mai ales ca virusul introdus în bancomat are capacitatea de a se opri după două-trei ore, interval în care sunt scoşi banii, după care bancomatul poate să funcţioneze normal.
Cele mai multe atacuri de acest tip au fost identificate în Rusia, dar şi in SUA, India si China. Mai nou, însă, astfel de atacuri au ajuns şi în Marea Britanie.
Vulnerabilitatea la acest tip de atacuri este o problemă tot mai mare în rândul instituţiilor financiare. Săptămâna trecută reprezentanţii JP Morgan au declarat că în urma unor atacuri informatice, peste 84 de milioane de conturi au fost sparte. Nu au fost extraşi bani, însă au fost furate date personale importante.
TITLURILE ZILEI:
• BAC 2025: Rezultatele au fost publicate. Au promovat mai puţini elevi faţă de anul trecut • Se prelungesc restricţiile de circulaţie pe podul peste râul Teleajen, DN1A • Gata cu reţetele pe hârtie! Cum pot ridica pacienţii medicamentele compensate? • Autoturismele care trec podul peste Dunăre în sensul Giurgiu – Ruse nu achită tariful de trecere • Retragere strategică: Elena Udrea îşi amână şansa la eliberare condiţionată din cauza unui blocaj administrativ • BAC 2025: Rezultatele au fost publicate. Au promovat mai puţini elevi faţă de anul trecut • Se prelungesc restricţiile de circulaţie pe podul peste râul Teleajen, DN1A • Gata cu reţetele pe hârtie! Cum pot ridica pacienţii medicamentele compensate? • Autoturismele care trec podul peste Dunăre în sensul Giurgiu – Ruse nu achită tariful de trecere • Retragere strategică: Elena Udrea îşi amână şansa la eliberare condiţionată din cauza unui blocaj administrativ
Virusarea bancomatelor - ultima tehnologie a furtului din bancomate
9 octombrie 2014
Din aceeaşi categorie:
Top articole
-
Vara plină de evenimente în Prahova. O săptămână încărcată de poveşti, oameni şi emoţii
-
Ucigaşul cu toporul din Lipăneşti. Tânără de 22 de ani, lovită mortal în plină zi. Agresorul a fost prins la scurt timp!
-
11 suflete, printre care un bebeluş, lăsate sub cerul liber după un incendiu devastator. Apel la umanitate!
-
Viceprimarul Săraru vrea locuinţă de serviciu....sau decontarea navetei de la Bucuresti!
-
Groapă de gunoi cuprinsă de flăcări azi-noapte, în Prahova
-
EXCLUSIV VIDEO Nico, surpriza banchetului claselor a 8 a de la Colegiul de Artă Carmen Sylva Ploiesti
-
Jaf pe bani publici la CSJ Prahova! CJ Prahova anunţă plângeri penale: „Mi-a fost ruşine să citesc raportul!”
-
Prahova sub cod roşu de inundaţii. Risc crescut de viituri şi inundaţii locale pe râurile din judeţ
-
Acuzaţii grave după o operaţie de peritonită. O fetiţă din Ploieşti, cu corp străin uitat în abdomen
-
Barajul Paltinu rămâne intact! Operaţiunea de golire s-a blocat înainte să înceapă! Ce au descoperit inginerii
Anul - ediţia nr. 3777
Copyright © 2011 - 2025 Ştiri Actuale
Copyright © 2011 - 2025 Ştiri Actuale
ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 iunie 2025
Autentificare
Autentificare