Marţi, 16 aprilie 2024 - 10:14:06
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Virusarea bancomatelor - ultima tehnologie a furtului din bancomate


9 octombrie 2014

Milioane de lire sterline au fost furate în ultima din bancomatele din Marea Britanie printr-o breşă în securitatea informatică a bancomatelor descoperită de Kaspersky. Dacă până acum banii erau scoşi prin clonarea cardurilor, infractorii au trecut la nivelul următor. Preiau controlul aparatelor, introducând un virus informatic, dintr-un centru de comandă. Odată introdus acest virus, infractorii repornesc bancomatele şi le fac să scoată bani prin introducerea unor parole.

Banii sunt ridicati de la bancomat de un aşa-numit „cărăuş”, care primeşte parola prin telefon. Operaţiunile au loc în general duminica şi luni noapte, când bancomatele sunt cel mai puţin folosite şi riscul de identificare este minim.

Noutatea în acest nou tip de atac este că infractorul nici macar nu trebuie să mai deţină un card. Parola oferita de virusul informatic este suficienta pentru extragerea banilor. Până în acest moment specialiştii de la Kaspersky au descoperit 31 de astfel de atacuri, însă tot ei spun că numărul poate să fie mult mai mare. Mai ales ca virusul introdus în bancomat are capacitatea de a se opri după două-trei ore, interval în care sunt scoşi banii, după care bancomatul poate să funcţioneze normal.

Cele mai multe atacuri de acest tip au fost identificate în Rusia, dar şi in SUA, India si China. Mai nou, însă, astfel de atacuri au ajuns şi în Marea Britanie.

Vulnerabilitatea la acest tip de atacuri este o problemă tot mai mare în rândul instituţiilor financiare. Săptămâna trecută reprezentanţii JP Morgan au declarat că în urma unor atacuri informatice, peste 84 de milioane de conturi au fost sparte. Nu au fost extraşi bani, însă au fost furate date personale importante.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 16 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro