Marţi, 21 mai 2024 - 11:02:01
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cum a cheltuit statul român 11 milioane de euro pentru un portal care nu funcţionează


23 aprilie 2018

Investiţiile statului român în domeniul IT se dovedesc a fi extrem de neinspirate şi de păguboase. Un exemplu grăitor este portalul e-România, care a costat 11 milioane de euro şi, în prezent, nu mai este online.

Chiar şi aşa, statul continuă să întreţină portalul din bani publici. e-România trebuia să reprezinte, încă de la propunerea sa, ca proiect, un prim pas în digitalizarea administraţiei române. S-a dovedit a fi un fiasco.

Portalul ar fi trebuit să ofere informaţii actualizate despre 3.188 de localităţi din ţară, însă, cum foarte puţini reprezentanţi ai autorităţilor locale s-au ocupat de actualizarea informaţiilor, portalul a fost un eşec.

Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale a plătit, în 13 tranşe, peste 11 milioane de euro firmei Omnilogic, care a inaugurat portalul cu o întârziere considerabilă, în 2014.

Portalul a fost online până în noiembrie 2017, perioadă în care a adunat doar 285.000 de vizitatori, iar doar 900 dintre aceştia şi-au făcut conturi. Statul aruncă vina pe cadrul legal.

”Actualizarea informaţiilor din portal este lăsată la aprecierea autorităţilor, prin urmare nu există cadru legal care să reglementeze astfel de obligaţii”, a răspuns Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale unei solicitări făcute de Ziare.com.

Cu toate că site-ul nu mai funcţionează de o jumătate de an, statul român a plătit mentenanţa e-România cu râvnă. Societatea Omnilogic SRL spune că portalul a funcţionat perfect în perioada în care l-a administrat, însă angajaţii statului nu par să fie capabili să ţină site-ul online.

e-România nu este nici pe departe singurul proiect IT păgubos pentru statul român. Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale a atribuit un contract în valoare de peste 10 milioane de lei societăţii Ernst&Young SRL pentru crearea unei politici publice pentru portalul e-Guvernare.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 21 mai 2024
Autentificare
stiriactuale.ro