Vineri, 19 aprilie 2024 - 2:35:51
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Tableta versus laptop


29 ianuarie 2014

După cum am scris în materialul anterior, am optat pentru o tabletă în locul unui smartphone. Am optat pentru o tabletă în primul rând datorită fiabilităţii şi apoi datorită display-ului generos pe care mi-l asigura tableta. Camera foto a tabletei este asemănătoare cu cea a unei camere foto amatoricească, fără pretenţii foarte mari, dar care face poze extrem de bune pentru un amator.

Întrucât telefonul mobil pe care îl am nu-mi oferă conexiune la internet (nici măcar e-mail-urile nu le pot citi de pe telefon) am trebuit să aleg pentru un alt device care să-mi asigure conexiune la internet. Soluţia? Un laptop sau o tabletă.

Pentru că dorinţa esenţială este greutatea şi mobilitatea, singurele soluţii viabile sunt doar cele două. Un laptop mic aş putea alege conform criteriilor pe care le-am descris aici.

Am optat însă pentru o tabletă cu modem 4G, oferită la abonament cu trafic de date foarte mare, de la un operator naţional de telefonie mobilă, care a costat în jur de 250 lei şi un abonament de date de 15 Euro, cu trafic nelimitat de date şi voce. Display-ul tabletei este foarte generos, de 10", la o greutate de aprox. 1kg. Internetul zbârnâie sub androidul de pe ea.

Pentru că sunt dependent de internet, am şi o bijuterie de laptop Dell (ca cel din poză), cu modem GSM 3G încorporat (sub baterie se montează cartela GSM), cu o diagonală de 11" şi o greutate de aprox. 1,5 Kg.

Ce utilizez zi de zi, în mod curent? Tableta, evident! De ce? Din comoditate. Este mică, uşoară, are husa şi-mi încape în toate genţile pe care le am în dotare. Îmi satisface marea majoritate a cerinţelor de internet. Are avantajul unei camere foto destul de bună.

Laptopul nu are camera foto, însă are windows şi-mi oferă toate programele şi tool-urile de care am nevoie zi de zi. Dell Inspiron D430, modelul meu, are modem GSM 3G şi dock station. Fără dock station este mic şi foarte uşor. Când vin de pe teren îl introduc în dock station şi mă bucur de monitor, tastatura, mouse şi unitatea DVD. Este un model superb... dar nu face poze!

Recomandarea mea: alegeţi o tabletă bună, cu display generos, modem 4G încorporat şi camera foto foarte bună.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro