Vineri, 19 aprilie 2024 - 5:03:19
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


GeForce NOW SuperPOD – următoarea generaţie de platforme de Cloud Gaming de la NVIDIA


17 ianuarie 2022

Piaţa serviciilor de cloud gaming a crescut într-un ritm ameţitor începând cu 2019, când avea o valoare de 152 de miliarde de dolari şi până în 2021, când a atins pragul de 1,57 trilioane de dolari. Tehnologia care le permite jucătorilor să joace de la distanţă cele mai noi jocuri video, păcănele online şi să acceseze conţinutul dorit doar având o conexiune la internet şi un dispozitiv de pe care să se conecteze, va aduce încasări de peste 6,5 trilioane de dolari în 2024.

NVIDIA este una dintre companiile ce se bucură de reputaţie în acest domeniu şi deja a pregătit jucătorilor din segmentul premium GeForce NOW SuperPOD, platforma de cloud gaming cu adevărat revoluţionară.

Cât de importantă este prezenţa NVIDIA pe piaţa tehnologiilor inovative pentru gaming?

Compania şi-a început activitatea în domeniul procesoarelor grafice în 1993, iar în 1995 lansează NVIDIA NV1, prima placă PCI ce avea un nucleu grafic 2D/3D, pe care jucătorii puteau să ruleze Virtua Fighter, jocul 3D produs de SEGA. Un an mai târziu, în 1996, compania prezintă primele sale drivere pentru Direct X, cu suport pentru Direct3D, un pas important la acel moment pentru îmbunătăţirea performanţei grafice.

An după an, NVIDIA îşi consolidează poziţia pe piaţa componentelor hardware cu o gamă variată de produse care vizează obţinerea celui mai ridicat nivel de performanţă. În 1997 lansează primul procesor 3D pe 128 de biţi – RIVA 128, iar în 1999 este prezentat primul produs din seria de procesoare grafice profesionist Quadro GPU – GeForce 256.

Anul 2001 înseamnă intrarea companiei pe piaţa plăcilor grafice integrate, dar şi prima unitate de procesare grafică (GPU) programabila – GeForce 3, iar în 2004 lansează tehnologia SLI. În 2006, NVIDIA prezintă CUDA, o tehnologie arhitecturală pentru GPU, iar în 2007 lansează Tesla GPU.

Doi ani mai târziu, în parteneriat cu Siemens Healthcare, este realizată prima ecografie cu ultrasunete 3D, iar în 2010, este lansată tehnologia Optimus care oferă o îmbunătăţire a performanţelor laptopurilor, dar şi extinderea duratei de viaţă a acumulatorului.

În 2011, NVIDA prezintă procesorul dual Tegra 2 pentru dispozitivele mobile, ca un an mai târziu, în 2012, să fie lansat Tegra 3 pentru telefoanele mobile şi tablete. În acelaşi an, este prezentată seria GeForce GTX 600 care le oferă jucătorilor performanţe îmbunătăţite atunci când îşi joacă jocurile preferate.

Anul 2013 vine cu GeForce Titan pentru gamerii iubitori de performanţe grafice remarcabile, iar 2016 poate fi considerat anul în care NVIDIA devine şi mai activă în sectorul soluţiilor bazate pe AI. Rând pe rând sunt lansate DRIVE PX2 (sistem AI pentru automobile), supercomputerul cu capacitate de învăţare DGX-1, Iray VR şi Pascal, arhitectură GPU pentru acceleratoarele Tesla şi plăcile grafice Ge Force GTX.

Implicarea NVIDIA pe segmentul AI şi al supercomputerelor continuă şi în anii următori, astfel că în 2017 sunt lansate produsele inovative Volta GPU, Jetson TX2 AI şi simulatorul pentru roboţi Isaac. IoT (Internet of Things) este cel mai nou domeniu în care NVDIA îşi lansează produsele inovative. În acelaşi timp, compania reinventează grafica computerizată cu noua tehnologie Turing.

CUDA, Optix Ray Tracing, PhysX, Ampere, Turing sau Volta sunt doar câteva dintre tehnologiile folosite de NVIDIA pe pieţele auto, de gaming, IoT, home smart, cloud şi multe altele. Este cât se poate de clar că această companie şi-a construit o reputaţie puternică la nivel internaţional, oferind soluţii inovative care ajută la dezvoltarea lumii.

Ce este GeForce NOW Super POD?

NVIDIA îşi prezintă noul Super POD drept cel mai puternic supercomputer, conceput pentru clienţii premium şi care are o capacitate de procesare de 39 petaflops (un petaflop înseamnă un quadralion de operaţii executate într-o secundă).

Acest supercomputer poate fi accesat prin intermediul unui abonament lunar, care le oferă utilizatorilor rezoluţii de 1440 px pe PC şi Mac, 4K HDR pe Shield şi 120 de frame-uri pe secundă în aplicaţiile rulate pe un sistem de operare Android. Puterea grafică este echivalentul a 1000 de procesoare GPU, ceea ce este de trei ori mai mult în comparaţie cu ceea ce oferă Xbox.

Sistemele RTX3080 (care formează Super POD) dispun de procesoare AMD Threadripper PRO, memorie DDR 3200 de 28 GB şi PCI-GEN4 SSD. Latenţa “click to pixel” este de 56 de milisecunde, graţie capacităţii de sincronizare adaptivă, care contribuie la reducerea nivelului de stocare în buffer. Totuşi, latenţa va depinde de locaţia utilizatorului şi de lăţimea de bandă a furnizorului de internet.

Platforma de cloud gaming GeForce NOW le oferă jucătorilor acces la aproximativ 1100 de jocuri, printre care se numără Fornite, Apex Legends, DOTA 2, Unravel, Battlefield, Dragon Age sau Mirror’s Edge. În plus, abonaţii la această platformă vor primi acces la cele mai noi titluri ce urmează să fie lansate pe piaţa de gaming, precum Guardian of the Galaxy, New Wolrd, Far Cry 6 sau Dying Light 2.

NVIDIA se situează pe un trend ascendent în privinţa încasărilor, în 2015 având venituri de 4,68 miliarde de dolari, în 2019 ajungând la 11,72 miliarde de dolari, iar în 2020 raportând încasări de 10,92 miliarde de dolari. Pentru anul 2021, valoarea veniturilor generate de produsele inovative ale companiei se cifrează la 16,68 de miliarde de dolari.

Cifrele înregistrate de companie pe partea de gaming, plăci grafice şi alte componente confirmă faptul că NVIDIA reprezintă în acest moment unul dintre liderii de pe piaţă de hardware la nivel global.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro