Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 4:02:49
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Se pregăteşte un nou partid „liberal”


17 mai 2015

Partidul Conservator, condus de Daniel Constantin, împreună cu Partidul Liberal Reformator, al cărui şef este Călin Popescu Tăriceanu, lucrează la fuziune. Din câte se pare, potrivit senatorului PC de Constanţa Mircea Banias, noua formaţiune politică va avea componenţa numelui titulatura „Liberal”.

„Au fost câteva puncte în suspans, dar s-au lămurit în această săptămână, în sensul că domnul Tăriceanu insista ca noul partid să se numească PLR, să fie o singură funcţie de preşedinte. Erau nişte lucruri pe care noi le stabilisem iniţial altfel. Până la urmă, ne-am înţeles pe subiectul acesta. Denumirea încă nu e stabilită, a rămas ca până săptămâna viitoare să discutăm, însă va conţine şi numele „liberal”. Nu va fi „conservator”. Nici nu are cum, că sunt două curente politice diametral opuse şi n-avem cum să-l numim aşa.

Noi aveam rezervată dinainte să se pună problema fuziunii denumirea „Partidul Social-Liberal”, dar, acum, c-o să fie „social-liberal”, c-o să fie altfel, rămâne să stabilim în viitor. (…) Importante sunt alte lucruri pe care le-am lămurit, precum sistemul de co-preşedinţi la nivel naţional, judeţean. Singura chestiune pe care am discutat-o şi care o să fie unică e cea de prim-vicepreşedinte, care o să fie ocupată de Popescu Piedone. N-o să fie şi de la PLR cineva cu această funcţie”, a declarat Banias, pentru jurnaliştii de la Replica.

Cele două partide au anunţat că vor să fuzioneze în luna martie. Această soluţie politică nu a fost însă pe placul mai multor membri din Partidul Conservator. De fapt, tensiunile au început să apară în PC încă de anul trecut, iar preşedintele partidului, Daniel Constantin, a fost „renegat” inclusiv de fondatorul PC, Dan Voiculescu, care a transmis din închisoare că acesta e pe lista celor pe care „îi va judeca Dumnezeu în 2015”.

Mai mult, la sfârşitul lunii ianuarie, prim-vicepreşedintele Partidului Conservator, Cristian Popescu Piedone, senatoarea Cristiana Anghel, vicepreşedinte, şi încă patru lideri au anunţat că se retrag din toate funcţiile deţinute.

„Nu am în vocabular expresia „nimeni în drum”. Am spus că fuzionăm cu un cal mort. Atât! Nu-mi puteam permite să-l atac personal pe domnul Tăriceanu”, a declarat Cristiana Anghel, referindu-se la fuziunea PC cu PLR.

Potrivit unor surse din PC, scandalul ar fi alimentat de Dan Voiculescu prin mai mulţi apropiaţi ai săi din partid. Acesta ar crede că pierde prin această fuziune total controlul asupra formaţiunii politice pe care a fondat-o. Alături de Dumitru Pelican şi Cristian Anghel, dintre liderii importanţi care contestă fuziunea mai sunt şi Maria Grapini sau Şerban Rădulescu.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro