Vineri, 19 aprilie 2024 - 12:16:35
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Primul caz de vampirism din istoria medicinei


13 februarie 2013

Doctorii din Turcia au descoperit un bărbat care a devenit dependent de sângele uman. Potrivit acestora, tânărul este schizofrenic şi a suferit mai multe traume în copilărie. El este considerat primul caz de vampirism din istoria medicinei.

Bărbatul în vârstă de 23 de ani este căsătorit şi a început această ciudată dependenţă prin a se tăia singur pe braţe şi pe stomac cu lame de ras. Ulterior, el strângea sângele într-un pahar şi îl bea, potrivit Daily Mail.

În scurt timp, tânărul a devenit dependent şi a început să caute alte surse de sânge. El a povestit doctorilor că setea lui este la fel de „urgentă ca respiraţia”. Bărbatul turc şi-a obligat tatăl să îi aducă pungi cu un astfel de lichid de la băncile de sânge, atunci când propriul lui sânge nu era de ajuns.  

Cu toate că numele lui nu a fost dat publicităţii, "vampirul" a fost arestat de mai multe ori deoarece obişnuia să înjunghie oamenii pe stradă şi să îi muşte, pentru a le colecta şi apoi bea sângele. El a fost diagnosticat cu schizofrenie şi amnezie, dezvoltând personalităţi multiple.

„Există posibilitatea ca „sărind” de la o personalitate la alta, el să fi pierdut şirul evenimentelor sângeroase. Nu i-a mai păsat cine erau victimele şi a rămas amnezic din cauza acţiunilor sale”, se arată într-un raport medical întocmit de medicii turci.

Doctorii cred că comportamentul tânărului se datorează evenimentelor traumatizante pe care le-a suferit de-a lungul vieţii. El a fost martor al unei crime, atunci când un prieten a tăiat capul şi penisul unei victime. Chiar mai mult, el a fost traumatizat de moartea fiicei lui de doar patru ani şi de asasinarea unui unchi. Se pare că bărbatul a avut şi o copilărie dificilă, fiind atacat de mamă în anii adolescenţei.

Cercetătorii de la Spitalul Militar Denizli, din sud-vestul Turciei, l-au diagnosticat pe bărbat cu mai multe afecţiuni, printre care tulburări de identitate, stres post-traumatic, depresie cronică şi abuz de alcool. Potrivit acestora, bărbatul este primul caz de vampirism din istoria medicinei. După şase săptămâni de tratament, doctorii spun că obiceiul de a bea sânge este în remisie, dar simptomele disociative continuă să fie prezente.

Bărbatul nu a suferit reacţii fizice adverse datorită consumului de sânge, dar corpul uman nu este foarte bine adaptat la digerarea acestuia. Chiar dacă consumat în cantităţi mici poate fi inofensiv, persoanele care consumă sânge în cantităţi mari risă o supradoză de fier, infectarea cu virusul HIV sau cu alte boli care se transmit prin sânge.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro