Una dintre cele mai cumplite boli, cancerul, poate fi prevenită cu ajutorul unor anumite alimente. Acest lucru este dovedit de numeroasele cercetări care s-au făcut în acest caz.
Printre cele mai bune alimente cu efect antitumoral care îţi pot ajuta organismul să prevină apariţia cumplitei boli se număra ceaiul verde, ciupercile, curry şi ghimbirul
Ciuperci
Datorită principiului numit lentinan "inhiba aromataza, o enzimă răspunzătoare de proliferarea neoplazică" ciupercile sunt antitumorale
Recomandările specialistului: de preferat la cuptor sau grătar, cu puţin ulei de măsline presat la rece şi condimente. Poţi să le consumi de trei ori pe săptămână.
Ceai verde
Este deosebit de util, în special în prevenţia cancerului, deoarece conţine flavone care inhiba dezvoltarea tumorilor maligne.
Recomandările specialistului: se lasă la infuzat 8-10 minute pentru a elibera substanţele anticancerigene.
Se consuma zilnic, aproximativ 2-3 căni.
Curry
O găseşti în condimentul numit curry şi are rolul de a inhiba dezvoltarea tumorilor şi de a distruge celulele canceroase.
Recomandările specialistului: pentru un efect maxim se foloseşte împreună cu piperul.
Ghimbir
Planta are efect antiinflamator şi este deosebit de folositoare persoanelor care urmează şedinţe de chimioterapie, deoarece elimina senzaţia de greaţă